Ga direct naar inhoud
Nieuws

A Rocha natuurweek op Eerde

08 augustus 2016 | Jantine Wesselink

Afgelopen week was op Landgoed Eerde weer de A Rocha natuurweek. A Rocha is een landelijke organisatie die voor haar leden natuurwerkdagen organiseert.

Handen uit de mouwen

Werken in de natuur

Natuurmonumenten is heel blij met de hulp van de dik 30 deelnemers aan de A Rocha natuurweek. Boswachter Marion Plagge: “Iedereen werkte enthousiast: zagen, knippen en takken slepen. Allemaal om de natuur op Landgoed Eerde een handje te helpen”. De resultaten van een week hard werken:

  • de zeldzame koningsvaren op de Steile Oever staat nu vrij en kan zich weer uitbreiden 
  • er is gesnoeid rond één van de bankjes voor een vrij uitzicht over de Steile Oever 
  • bij een poel in het Eerder Achterbroek zijn grote struiken weggehaald. Zo komt er weer licht in de poel en kunnen de amfibieën lekker opwarmen in het zonnetje 
  • het struikgewas tussen de bomen langs verschillende paden en lanen op Eerde is weggehaald. Zo zie je het lijnenspel van de bomenrijen beter 

Natuurweek

De natuurweek 2016 op Eerde is ook dit jaar weer goed bezocht. Op werkdagen is er ’s ochtend gewerkt in de natuur. In de middag stonden leuke activiteiten op het programma, zoals excursies en wandelingen. 

Plagge: "Wat ik ook altijd leuk vind; het zijn volwassenen EN kinderen. Iedereen helpt mee en iedereen helpt elkaar. Zo zijn er kinderen bij die al sinds het begin van dit initiatief, zo’n 5 jaar geleden, erbij zijn. In het eerste jaar keek je op ze neer, dit jaar keken ze op mij neer. En ze kennen het gebied en de klussen inmiddels goed. Dat is voor ons heel fijn, dan kunnen we ook steeds meer klussen uit handen geven."

Lees meer over A Rocha

Boswachter Marion
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink