Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kamermuziek tussen de fraaie gobelins in Kasteel Eerde

14 maart 2019 | Jantine Wesselink

Fans van kamermuziek kunnen nog boeken! Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 april zijn er maar liefst zes verschillende concerten in kasteel Eerde. Inclusief een rondleiding op de gerestaureerde ‘bel-etage’.

kamermuziekfestival Eerde

Zes verschillende concerten

Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag vinden maar liefst zes verschillende concerten plaats. Cello- en vioolsonates, pianomuziek, zang, maar ook jazzmuziek: allerlei instrumenten klinken in het kasteel. Keuze genoeg voor de liefhebbers van kamermuziek! 

Meer info en tickets >>

Bel-etage

De restauratie van de bel-etage is nog niet helemaal afgerond, maar voor bezoekers van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten opent Kasteel Eerde toch alvast haar deuren. Houtwerk en wandtapijten werden hersteld, plafonds vernieuwd, muren geschilderd, vloeren geschuurd. De musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds strijken neer in de zaal met fraaie gobelins aan de wanden. Gidsen leiden de bezoekers rond en vertellen over de restauratie en de geschiedenis van het kasteel.

gobelins Eerde

Cultureel erfgoed

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds beheert een collectie waardevolle muziekinstrumenten en geeft deze in bruikleen aan ruim 400 professionele musici en muziekstudenten. “Een instrument dat uitdaagt en inspireert is voor musici onmisbaar voor een succesvolle muziekstudie en -carrière. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land,” zegt Manon Veenendaal, directeur van het NMF:  “Ik ben er dan ook trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten organiseren.”

Natuurmonumenten: naast natuur ook erfgoed

Natuurmonumenten beschermt ruim honderdduizend hectare natuur. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt in die natuurgebieden ook 2600 cultuurhistorische bouwwerken, die nu de omlijsting vormen van deze eenmalige concerten. De concerten vinden plaats in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen, maar ook in een voormalige kluizenaarswoning. De samenwerking met NMF is een fantastische manier om muziekliefhebbers kennis te laten maken met al die mooie plekken.”

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink