Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lanen en gazons op Eerde krijgen mest

09 januari 2017 | Jantine Wesselink

De eiken langs de oprijlaan naar kasteel Eerde en de gazons in de oostelijke tuin krijgen een extra voedingsimpuls.

Eiken en gazons bemesten

Vertroetelen

Bemesten in een natuurgebied? Meestal gebruiken natuurbeheerders liever geen extra voedingsstoffen. Juist om zoveel mogelijk en bijzondere soorten de kans te geven. 'Op Eerde echter gaan cultuur en natuur hand in hand. En dat houdt in dat we landgoedpareltjes, zoals ons bijzondere lanenstelsel moeten vertroetelen', aan het woord is Maarten Vos, tuinbaas op Eerde.

Laan Eerde

Ondergronds

Vos vervolgt: ‘Een speciale vrachtwagen heeft de eiken ondergronds met lage druk via nieuwe wortelkanalen voorzien van organische mest en mycorrizha-schimmels. Mycorrhiza zijn nuttige bodemschimmels die het worteloppervlak vergroten. Ook versterken ze de weerstand van de boom en de structuur van de bodem.'

Eerde 2020

Sinds 2010 werkt Natuurmonumenten op Eerde aan Eerde 2020, een plan om de oude grandeur van het landgoed te herstellen. Dit plan wordt financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de Europese Unie.

Zelf zien

Ga mee op een rondleiding door het kasteel en over het landgoed! Je ervaart dan zelf de grandeur van dit landgoed! Of wandel één van de beschreven routes op Eerde.

Naar de activiteitenkalender

Naar de routes

Landgoed Eerde
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink