Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stijlvolle poorten voor Landgoed Eerde

10 juni 2020

Op Landgoed Eerde werkt Natuurmonumenten aan behoud en ontwikkeling van een levend landgoed met de allure van weleer. Gisteren zijn in het kader van het herstelprogramma Eerde 2020 stijlvolle nieuwe poorten geplaatst bij diverse lanen van het parkbos.

hek Landgoed Eerde

Witte poorten

De afgelopen tijd heeft Natuurmonumenten de zandwegen opgeknapt, de zichtas hersteld en de bewegwijzering verbeterd. Nu zijn daar vier mooie witte poorten bijgekomen met de naam van het landgoed erop.

 

Nieuwe hek Landgoed Eerde

Nieuwe poort Landgoed Eerde

Strak ontwerp

Natuurmonumenten heeft gekozen voor een strak ontwerp dat past bij de rechte lijnen van de lanenstructuur. Een iets modernere uitstraling dus dan het landhek dat bij één van de lanen stond. Een levend landgoed gaat met de tijd mee!

In de kijker

De witte poorten zijn voor bezoekers en passanten zichtbaar vanaf de Hammerweg die het parkbos van Landgoed Eerde scheidt van het bijbehorende Eerder Achterbroek. Zo wordt Landgoed Eerde meer in de kijker gezet.

Laan met hek Eerde

Laan met poort Landgoed Eerde

Eerde 2020

Benieuwd wat Natuurmonumenten allemaal al heeft gedaan om het landgoed in ere te herstellen? Je kunt hier meer lezen over programma Eerde 2020. Dit programma wordt grotendeels gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij en Gemeente Ommen.