Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Hoeve Wielrevelt

Hoeve Wielrevelt is het ideale vertrekpunt om landgoed Haarzuilens te ontdekken. Je kunt hier je wandelroute starten, een kop koffie drinken, op het erf rondlopen, geuren opsnuiven in de moestuin, de potstal bekijken en nog veel meer!

Hoeve Wielrevelt

Openingstijden | AdresRoutebeschrijving

Gasterij Wielrevelt

Geniet voor of na een wandeling of activiteit van een heerlijk kopje koffie of thee, een smakelijke lunch of een lekker wijntje of biertje bij Gasterij Wielrevelt. Bij mooi weer is het goed toeven op het terras bij de boomgaard.

Start- en informatiepunt

In de informatieruimte vind je alles wat je nodig hebt om het landgoed te ontdekken. Dit is ook de plek waar excursies en activiteiten starten en het vertrekpunt van routes die je meer van de omgeving laten zien. 

Fiets- en wandelroutes

Vanaf Hoeve Wielrevelt starten verschillende routes. Klik op de linkjes en print de routebeschrijving:

Deze routes kun je ook allemaal vinden op de Natuur Routes app van Natuurmonumenten. Download deze gratis app via de App Store of Google Play. Meer over route app >

Activiteiten voor iedereen

Op en rond de Hoeve worden het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Wat dacht je van de jaarlijkse Landgoeddag met zijn streekmarkt en kinderactiviteiten? Of kom oogsten en proeven op het Akkerfeest: aardappels rooien, graan malen en stoeien in het stro. In elk seizoen is er hier iets te doen!

Kijk hier voor excursies en activiteiten

Dieren kijken in de potstal

Op de weilanden van landgoed Haarzuilens graast in de zomer een zeldzaam ras, het brandrode rund. Deze stevige koeien zijn dieprood en sommige hebben een blauwe tong. In de winter staan ze in de potstal van Hoeve Wielrevelt en kun je ze van dichtbij bekijken.

De mest in de potstal wordt opgepot en dagelijks aangevuld met een dikke laag stro. Uit dit mengsel van koeienvlaaien en stro ontstaat een perfecte compost voor de akkers. Eén keer per jaar wordt de mest uit de stal gehaald en verspreid over het land.

Weilanden vol bloemen

In het voorjaar zigzaggen de hazen in volle vaart over de velden rond de hoeve. De weilanden met paarsroze echte koekoeksbloemen en knalgele dotterbloemen zijn omringd door boerenslootjes. De geleidelijk aflopende oevers zorgen ervoor dat het hier goed toeven is voor waterplanten en -dieren. In het water kwaken kikkers en rugstreeppadden. Langs de slootkanten vliegen libellen heen en weer.

Wandelen door de Vlinderidylle

Op loopafstand van Hoeve Wielrevelt kun je van dichtbij genieten van vlinders. Natuurmonumenten heeft samen met de Vlinderstichting een gebied aangelegd, speciaal voor vlinders, bijen, libellen én mensen: de Vlinderidylle. Via slingerpaadjes loop je tussen de kleurrijke bloemen en hun fladderende bezoekers. 

Historisch Pad

Via het Historische Pad beleef je de geschiedenis van de oude akkers in het Wielrevelt, waar archeologische vondsten zijn ontdekt. Je loopt er langs gewassen van weleer: rogge, haver, vlas en luzerne. Knaagdieren en vogels mogen mee snoepen van de oogst. Het pad is ook toegankelijk voor mindervaliden.

Bekijk de wandelroute

Waterspeelpad ’t Natte Laand

Waterspeelpad ’t Natte Laand is een avontuurlijke wandelroute voor het hele gezin en gaat dwars door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Onderweg steek je slootjes over: de ene keer met een gaaf trekpontje, dan weer over wiebelige planken of stevige stapstenen. Droog blijven mag, maar hoeft niet!

Bekijk de route

Word vriend

Zo’n mooi gebied verdient een duurzame toekomst. Sluit je aan bij de Vrienden van het landgoed die dit mogelijk maken. Voor nog geen 3 euro per maand ben je al Vriend en help je mee landgoed Haarzuilens te behouden. Bovendien ontvang je als Vriend vele voordelen, zoals;

  • Een waardebon van € 10, - voor Gasterij Wielrevelt
  • Gratis appels en peren plukken in Boomgaard de Boswachter
  • Exclusieve excursie met de boswachter

Meld je hier aan als Vriend van landgoed Haarzuilens

Openingstijden 

Kijk op www.wielrevelt.nl

Adres 

Hoeve Wielrevelt
Thematerweg 10c
3455 SN Haarzuilens

Meer informatie

Routebeschrijving

Met de auto & parkeren

Stel voor Hoeve Wielrevelt de navigatie in op Thematerweg 5 in Haarzuilens. Parkeren kan op de parkeerplaats naast nummer 5. 

Bij Hoeve Wielrevelt is er een gehandicaptenparkeerplaats op het erf van de hoeve, Thematerweg 10, Haarzuilens. 

Met OV

  • Met de trein naar Vleuten NS-station. Vanaf NS-station Vleuten is het ongeveer 15 min. lopen naar Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg in Haarzuilens. 
  • Vanaf NS-station Utrecht Centraal bus 127. Uitstappen bij bushalte Joostenlaan, Haarzuilens. 

Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl

Financiering

Het ontwikkelen van Hoeve Wielrevelt is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bestuur Regio Utrecht en Natuurmonumenten. Ook de lokale ondernemers Gasterij Wielrevelt en ’t Ouwe Land hebben hierin geïnvesteerd.

Samenwerking

Op Hoeve Wielrevelt werkt Natuurmonumenten samen met Gasterij Wielrevelt en ’t Ouwe Land. De Gasterij biedt naast horeca ook creatieve workshops. 't Ouwe Land beheert d

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo