Ga direct naar inhoud
Nieuws

Speelnatuur van OERRR op landgoed Haarzuilens gaat er komen

09 januari 2019 | Floor Woortman

Het jaar 2019 zal voor de boswachters van landgoed Haarzuilens vooral in het teken staan van het ontwikkelen van speelnatuur op landgoed Haarzuilens. Een grote wens gaat daarmee in vervulling.

speelnatuur

Spelen in de natuur

Liefde voor natuur ontstaat heel vaak op jonge leeftijd. Helaas weten we allemaal dat kinderen steeds minder buiten spelen. Ze hebben een vol en druk programma en binnenshuis is de afleiding van schermen groot. Ieder ouder worstelt met de uitdaging kinderen vaker naar buiten te krijgen. Als je in de stad woont, is de uitdaging nog groter. Als kinderen eenmaal buiten zijn, vinden ze het vaak geweldig en zijn ze niet te stoppen. Met speelnatuur van OERRR op landgoed Haarzuilens willen we spelen met en in de natuur stimuleren  en mogelijk maken voor alle kinderen uit de stad Utrecht.

Modder, water en zand

Met het waterbeleefpad ’t Natte Laand hebben we al een eerste stap gemaakt. Dit gaan we uitbreiden met ruim 1 hectare aan speelnatuur waar kinderen kunnen spelen met modder, water en zand. Kortom, een plek waar je de natuur kunt ruiken, voelen, proeven en ontdekken. Bij het ontwerp en de aanleg zal speciale aandacht worden besteed aan de toegankelijkheid  voor kinderen met een (fysieke) beperking. Het wordt een speelnatuur voor alle kinderen!

Planning

De komende tijd gaan we aan de slag met het ontwerp, vergunningen en het regelen van de financiën. We hopen eind maart een mooi ontwerp te kunnen presenteren. V We gaan op zoek naar bedrijven en sponsoren in de omgeving die een bijdrage willen leveren aan de speelnatuur. Kortom, genoeg te regelen en te doen. Via de  facebookpagina van landgoed Haarzuilens www.facebook.com/haarzuilens zullen we regelmatig updates plaatsen over de voortgang van het project. 

plukken
uitnodiging
FloorWoortman
Floor Woortman