Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Landgoed Haarzuilens

Ijsvogel

De natuur is dichterbij dan je denkt!

Onder de rook van de stad Utrecht ligt deze groene oase. Er is altijd wat te zien. Hazen die in volle vaart door de velden zigzaggen. Hoog in de lucht vliegt een buizerd. Met een beetje geluk zie je langs een van de vele sloten de blauwe flits van een ijsvogel of een ree die langs de bosrand graast. Het is een heerlijke plek om even met je gezin naar buiten te gaan.

Hugo Kornegoor
Hugo Kornegoor

Boswachter van dit gebied

Meer over Landgoed Haarzuilens
Landgoed Haarzuilens

Agenda

bezoekers planten bomen bij aanleg van Parkbos de Haar
zon 21 apr

Ontdek Parkbos de Haar

Betreed het betoverende Parkbos de Haar, een rustige oase midden in de bruisende Randstad. Begeef je in de voetsporen van 15.000 enthousiaste zielen die ooit de basis legden voor dit prachtige bos tijdens de gedenkwaardige boomplantdagen in 2015. Laat je verwonderen door de opschietende bomen die nu de hemel aanraken en het uitbundige leven dat fladdert, ritselt en zingt. Sluit je aan bij onze ervaren gids, die vanaf het allereerste begin betrokken was bij de geboorte van dit bijzondere park, en beleef de magie van het sprankelende Parkbos de Haar!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Kantoor Utrecht, Landgoed Haarzuilens
Landgoed Haarzuilens

Nieuws

Direct naar

Landgoed Haarzuilens

Wat wij hier doen

Natuur bij de stad

Voor Natuurmonumenten is het belangrijk dat bewoners van de stad in hun vrije tijd dicht bij huis een plek hebben om van de natuur te genieten. Dat je samen of alleen even een frisse neus kunt halen, je hoofd kan leegmaken en de drukte van de stad achter je kan laten. Dat er voor kinderen een fijne plek is om te spelen, te rennen en vies te worden in het groen. Op landgoed Haarzuilens kan dit! Help mee dit te behouden.

Help mee