Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Landgoed Haarzuilens

Ijsvogel

De natuur is dichterbij dan je denkt!

Onder de rook van de stad Utrecht ligt deze groene oase. Er is altijd wat te zien. Hazen die in volle vaart door de velden zigzaggen. Hoog in de lucht vliegt een buizerd. Met een beetje geluk zie je langs een van de vele sloten de blauwe flits van een ijsvogel of een ree die langs de bosrand graast. Het is een heerlijke plek om even met je gezin naar buiten te gaan.

Meer over Landgoed Haarzuilens
Landgoed Haarzuilens

Agenda

bezoekers planten bomen bij aanleg van Parkbos de Haar
zon 22 sep

Ontdek Parkbos de Haar

In 2015 heeft Natuurmonumenten samen met veel enthousiaste mensen 70.000 bomen geplant. Deze zijn inmiddels uitgegroeid tot een nieuw bos. Wandel mee met de gids in dit nieuwe bos en verbaas je over de groeikracht van de bomen. Ook kun je hier reeën, hazen en vogels spotten. Heb jij in 2015 een boom geplant? Na afloop mag je natuurlijk op zoek naar je eigen boom. Maar de ervaring leert dat die moeilijk terug te vinden zijn.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Kantoor Utrecht, Landgoed Haarzuilens
Landgoed Haarzuilens

Nieuws

Direct naar

Landgoed Haarzuilens

Wat wij hier doen

Natuur bij de stad

Voor Natuurmonumenten is het belangrijk dat bewoners van de stad in hun vrije tijd dicht bij huis een plek hebben om van de natuur te genieten. Dat je samen of alleen even een frisse neus kunt halen, je hoofd kan leegmaken en de drukte van de stad achter je kan laten. Dat er voor kinderen een fijne plek is om te spelen, te rennen en vies te worden in het groen. Op landgoed Haarzuilens kan dit! Help mee dit te behouden.