Ga direct naar inhoud
Terug

Fietsroute langs de hazen van Haarzuilens

Waar: Landgoed Haarzuilens

De hazen van Haarzuilens
2 uur 39
31,9 km

Over de route

In het vroege voorjaar, vooral tussen februari en april, rammelen de hazen. Dan vechten de mannetjes met elkaar om de vrouwtjes. Ze slaan elkaar met hun achterpoten en dat is altijd een heel spektakel. Maar ook zonder rammelende hazen is deze tocht de moeite waard. Zo kom je langs het sprookjesachtige kasteel de Haar en het levendige Hoeve Wielrevelt waar je wat kunt eten en drinken. De tocht gaat verder langs veenplassen, polders, moeras en moerasbos. En door de oude dorpskernen van plaatsen langs de Vecht.

Knooppunten fietsroutes

40 -> 400 -> 40 -> 401 -> 40 -> 12 -> 110 -> 14 -> 05 -> 051 -> 03 -> 84 -> 85 -> 27 -> 49 -> 490 -> 49 -> 48 -> 47 -> 470 -> 45 -> 450 -> 46 -> 461 -> 18 -> 16 -> 13 -> 40

Deze knooppuntenroute is in samenwerking met Fietsnetwerk gemaakt. Actuele updates of tijdelijke omleidingen vind je op Fietsnetwerk.

Waar kun je starten

haas
Startpunt

Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt

Wat kom je onderweg tegen?

Hazen van Haarzuilens

1. Landgoed Haarzuilens (400)

Ten westen van Utrecht ligt landgoed Haarzuilens met het sprookjesachtige Kasteel de Haar. Het dorp Haarzuilens met de rood-wit gekleurde luiken en de landerijen met de boerderijen maken het landschap af.

Hoeve Wielrevelt

2. Hoeve Wielrevelt (401)

Genieten van producten uit eigen moestuin en andere, lokale specialiteiten. Op smaak gebracht door kruiden uit het naastgelegen voedselbos. Loop een rondje over het erf en ontdek de dieren, de fleurige vlinderidylle en speelnatuur van OERRR.

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar torens
Kasteel de Haar van binnen

3. Kasteel de Haar (110)

Het jaar 1892 is in de geschiedenis van De Haar belangrijk. Dan start de herbouw van het vervallen kasteel door de architect Pierre J.H. Cuypers. Hij doet dit in opdracht van het echtpaar Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild. De naam van dit kasteel refereert aan een zogenaamde haar. Dit is een langgerekt  en hoger gelegen stuk grond dat midden in een heideveld of op veengrond ligt.

Praktische informatie

  • Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes

Activiteiten in de buurt

Bekijk de agenda