Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Landgoed 't Waliën

bospad 't Waliën

Prachtig wandelbos

Een prachtig klein landgoed, waar je je als rustzoekende wandelaar helemaal op je plek voelt. Het bos, de poelen en het zicht op het historische landhuis geven je wandeling een bijzondere sfeer.

Harm Peter de Vries

Boswachter van dit gebied

Meer over Landgoed 't Waliën
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Voor wandelliefhebbers is 't Waliën perfect. Struin er lekker rond en als je van stevige wandelingen houdt kun je 't Waliën zelfs combineren met de Velhorst en het Grote Veld. Het Waliën grenst namelijk aan deze gebieden in de Graafschap en de witte wandelroute 'Velhorst' loopt door alle drie!

  Oude en nieuwe lanen

  Wil je de lanenstructuur in een parkbos in ere houden, dan moeten lanen vaak in zijn geheel worden vervangen. Op 't Waliën is dit op een aantal plekken gebeurd. In de imposante oude douglaslaan, iets ten noordoosten van het landhuis, kun je zien tot welk formaat een nieuwe laan kan uitgroeien. 

  Landhuis

  Het huidige landhuis op 't Waliën is gebouwd in 1915. In diezelfde periode werd door landschapsarchitect Springer een tuin in landschapsstijl aangelegd. Huis en tuin zijn particulier bewoond en daarom niet toegankelijk.

  Landhuis 't Waliën

  Landhuis 't Waliën

  Landgoed 't Waliën

  De mooiste routes

  De 16 km lange route Velhorst loopt onder andere door 't Waliën.

 • Mountainbiken

  MTB route Grote Veld bij Vorden

  Een mooie route van 30 km lengte over single tracks en zandpaden, door de bosrijke natuur tussen Vorden en Lochem. De route is ook te combineren met andere nabijgelegen routes.

  • 30 km
 • Fietsen

  Fietsroute Graafschap

  Deze afwissende route van 26 kilometer voert je door het afwisselende Achterhoekse landschap. Tussen de steden Zutphen, Lochem en Vorden ligt een 'groen hart'; het Nationaal Landschap De Graafschap. Daarin liggen de landgoederen Het Enzerinck, 't Waliën en Velhorst en het bos-...

  • 25,8 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Warnsveld, parkeerplaats op de hoek Brokkendijk/Lage Lochemseweg

  Huisregels

  Landgoed 't Waliën

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar