Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Landgoed 't Waliën

bospad 't Waliën

Prachtig wandelbos

Een prachtig klein landgoed, waar je je als rustzoekende wandelaar helemaal op je plek voelt. Het bos, de poelen en het zicht op het historische landhuis geven je wandeling een bijzondere sfeer.

Astrid Schoenmaker

Bioloog en tuinfan

Meer over Landgoed 't Waliën

Over het gebied

Voor wandelliefhebbers is 't Waliën perfect. Struin er lekker rond en als je van stevige wandelingen houdt kun je 't Waliën zelfs combineren met de Velhorst en het Grote Veld. Het Waliën grenst namelijk aan deze gebieden in de Graafschap en de witte wandelroute 'Velhorst' loopt door alle drie!

Oude en nieuwe lanen

Wil je de lanenstructuur in een parkbos in ere houden, dan moeten lanen vaak in zijn geheel worden vervangen. Op 't Waliën is dit op een aantal plekken gebeurd. In de imposante oude douglaslaan, iets ten noordoosten van het landhuis, kun je zien tot welk formaat een nieuwe laan kan uitgroeien. 

Landhuis

Het huidige landhuis op 't Waliën is gebouwd in 1915. In diezelfde periode werd door landschapsarchitect Springer een tuin in landschapsstijl aangelegd. Huis en tuin zijn particulier bewoond en daarom niet toegankelijk.

Landhuis 't Waliën

Landhuis 't Waliën

Landgoed 't Waliën

De mooiste routes

De 16 km lange route Velhorst loopt onder andere door 't Waliën.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Warnsveld, parkeerplaats op de hoek Brokkendijk/Lage Lochemseweg
Landgoed 't Waliën

Nieuws

Direct naar