Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Landgoed 't Walien

zwarte specht

Prachtig wandelbos

Een prachtig klein landgoed, waar je je als de rustzoekende wandelaar helemaal op je plek voelt. Het bos, de poelen en het zicht op het historische landhuis geven je wandeling een bijzondere sfeer.

Frank Kroezen
Frank Kroezen

Boswachter van dit gebied

Meer over Landgoed 't Walien
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Huis en tuin

  Het huidige landhuis op 't Waliën is gebouwd in 1915. In diezelfde periode werd door landschapsarchitect Springer een tuin in landschapsstijl aangelegd. Huis en tuin zijn particulier bewoond en daarom niet toegankelijk.

  Heerlijk wandelen

  Even ten oosten van Zutphen ligt ’t Waliën. Vroeger een heidegebied, maar nu een gevarieerd landgoed met bos, poelen en bomenlanen waar je heerlijk kunt wandelen, eventueel gecombineerd met andere gebieden van Natuurmonumenten.

  Voor wandelliefhebbers is 't Waliën perfect. Struin er lekker rond en als je van stevige wandelingen houdt, combineer het dan met de Velhorst en het Grote Veld. Het Waliën grenst namelijk aan deze gebieden in de Graafschap en de witte wandelroute 'Velhorst' loopt door alle drie!

  Landgoed 't Walien

  De mooiste routes

  De 19 km lange route Velhorst loopt onder andere door 't Waliën.

 • Wandelen

  Wandelroute Velhorst, in de Graafschap

  Hou je van een stevige wandeling? Haal dan je hart op aan de 16 km lange wandelroute Velhorst, die door vier mooie gebieden van De Graafschap voert: landgoed Velhorst, natuurgebied Grote Veld en de landgoederen het Enzerinck en ’t Waliën.

  • 18 km
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Landgoed 't Walien

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo