Ga direct naar inhoud
Nieuws

Verken het afwisselende landschap van Landgoed Haarzuilens tijdens een fietsexcursie

23 augustus 2023 | Hannah Storck

Natuurmonumenten nodigt fietsliefhebbers uit om deel te nemen aan een unieke fietsexcursie over het afwisselende landschap van Landgoed Haarzuilens. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdek je de vele facetten van dit schitterende gebied, dat rijk is aan natuur en cultuur.

twee fietsers

De fietstocht, die ongeveer 10 kilometer beslaat, voert je langs diverse hoogtepunten van het landgoed. Onderweg stop je op verschillende plekken om meer te leren over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied. Bewonder prachtige boomgaarden, verken het voedselbos en ontdek de oeverzwaluwwand. Je rijdt over eeuwenoude kerkenpaden, doorkruist akkers en passeert het indrukwekkende Kasteel de Haar.

Een bijzonder hoogtepunt van de tocht is de kennismaking met het nieuwe Parkbos de Haar, dat in 2015 door Natuurmonumenten werd aangelegd en waar je de natuur in al haar glorie kunt ervaren.

Mis deze gelegenheid niet om het afwisselende landschap van Landgoed Haarzuilens te verkennen en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en biodiversiteit van dit prachtige gebied. Klik op de agenda en reserveer snel je plek voor deze bijzondere fietsexcursie en geniet van een mooi ervaring in de natuur.

Hannah Storck