Ga direct naar inhoud
Hackfort

Bezienswaardigheden in Hackfort

 • Bezienswaardigheid

  Moestuin Hof van Hackfort

  Van oudsher werden in kasteeltuinen groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik geteeld. Dat gebeurt ook in de historische kasteelmoestuin Hof van Hackfort.

 • Bezienswaardigheid

  Watermolen Hackfort

  Op het voorplein wordt je aandacht ongetwijfeld getrokken door de watermolen. Dit gebouw dateert ongeveer uit 1700; met recht een oudje dus. De molen is voorzien van een waterrad met schoepen en wordt aangedreven door water uit de Baakse Beek. Als de waterstand het toelaat, malen vrijwillige molenaars graan met de ambachtelijke molen en stellen ze deze open voor publiek.

 • Bezienswaardigheid

  Kasteel Hackfort

  Te midden van uitgestrekte landerijen ligt in het centrum van landgoed Hackfort het kasteel. Tot het landgoed behoren een kasteel met wandelbos, koetshuis, tuinmanswoning, watermolen en vele boerderijen.

 • Bezienswaardigheid

  Boerderij 't Hofhuis, Hackfort

  ‘t Hofhuis is een hallenhuisboerderij op landgoed Hackfort met schuur, een eenroedige hooiberg, een kleine bakoven en een waterpomp.

 • Bezienswaardigheid

  Boerderij Wuestenenk, Hackfort

  Wuestenenk is al eeuwenlang één van de vele boerderijen die horen bij landgoed Hackfort. Ernaast ligt ook een vrijstaande stal. De boerderij doet tegenwoordig dienst als kantoor voor de boswachters uit De Graafschap.

 • Bezienswaardigheid

  Boerderij het Bosmanshuis, Hackfort

  Het Bosmanshuis is groter en deftiger dan de meeste boerderijen op landgoed Hackfort. In de gelagkamer beklonk de baron zijn jachtpartijen en op de deel vond altijd de houtverkoop van Hackfort plaats.