Ga direct naar inhoud

Moestuin Hof van Hackfort

Van oudsher werden in kasteeltuinen groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik geteeld. Dat gebeurt ook in de historische kasteelmoestuin Hof van Hackfort.

De prachtige moestuin op Hackfort is een lust voor het oog

Samen met onze vrijwilligers zorgen de boswachters dat alles er piekfijn bij ligt. Een mooi voorbeeld daarvan is de historische moestuin, de "Hof van Hackfort". Elke week zijn de ‘groene vingers’ hier aan het werk. Net als vroeger, toen de tuinbaas er groente, fruit en bloemen kweekte voor de bewoners van het kasteel. Bij het kweken van al dat lekkers komt heel wat kijken. Meerdere groepen enthousiaste vrijwilligers onderhouden de Hof van Hackfort.

Vragen? Kom op dinsdag, woensdag of donderdag!

Je bent welkom om een kijkje te nemen in de moestuin. In principe is de moestuin iedere dag geopend. Heb je vragen? Kom dan langs op de dagen dat de vrijwilligers er zijn; zij geven je met alle liefde tekst en uitleg. Ze zijn altijd aanwezig op woensdag, en in het groeiseizoen (maart - september) ook op dinsdag en donderdag. Zijn ze aanwezig, dan is het verkoopstalletje ook geopend en kun je - natuurlijk afhankelijk van het seizoen -  meegenieten van de oogst. 

Wil je eens proeven?

Schuif aan tafel bij de Keuken van Hackfort, de brasserie in het koetshuis. De kok oogst de groente voor zijn gerechten waar mogelijk in de tuin. Vandaar dat honden (om hygiënische redenen) geen toegang hebben tot de moestuin.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid