Ga direct naar inhoud

Boerderij Wuestenenk, Hackfort

Wuestenenk is al eeuwenlang één van de vele boerderijen die horen bij landgoed Hackfort. Ernaast ligt ook een vrijstaande stal. De boerderij doet tegenwoordig dienst als kantoor voor de boswachters uit De Graafschap.

Boerderij Wuestenenk, Hackfort

Boerderij Wuestenenk is al eeuwenlang één van de vele boerderijen die horen bij landgoed Hackfort. Rond 1800 woont hier de familie Wuestenk en krijgt het erf zijn naam. De jaartalankers boven de brede deeldeuren in de achtergevel geven 1894 aan, het bouwjaar van de huidige boerderij. Naast de boerderij staat een vrijstaande stal.

Na een restauratie en verbouwing, krijgen boerderij en stal in 2005 een nieuw leven als kantoor en vergaderlocatie. Het historische karakter van de gebouwen is daarbij behouden en de agrarische uitstraling is intact gebleven. In het achterhuis van de boerderij zijn in de zijbeuken kantoorkamers gerealiseerd, van de deel gescheiden door een glazen wand onder de hildes. Ook het erf heeft nog zijn karakteristieke sobere inrichting en beplanting.

interieur Boerderij Wuestenenk

interieur Boerderij Wuestenenk

Vergaderen

De open deel met teruggeplaatste glazen entree is nu vergaderruimte. De stalconstructie met zijn verweerde balken is overal nog goed te ervaren. De stal naast de boerderij kan als extra vergaderruimte zelfs zonder glazen wanden toe. Je waant je hier op de ruime deel nog midden in het boerenbedrijf.

  • Bouwjaar: 1894, 2005
  • Architect: Streekeigen bouwstijl, Tony de Haan
  • Status: Gemeentelijk Monument

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid