Nieuws van de boswachter

Beleef de lente op Hackfort!

21 februari 2022 | Anouk Ballot

De eerste stinzenplanten bloeien, de vogels kwetteren er vrolijk op los en de eerste groene blaadjes komen aan de bomen. De lente kondigt zich aan.
Reden voor een feestje! Daarom zetten onze boswachters op zondag 6 maart van 11:00 tot 15:00 uur de poorten van het voorplein bij kasteel Hackfort open.

Voorjaarsbloeiers Kasteel Hackfort

Bloemenpracht en lentekriebels

Kom genieten van de zeeën van bloemen met indrukwekkende kleuren. De sneeuwklokjes, lenteklokjes en bonte krokus rondom het voorplein tonen de natuur in al haar pracht en zorgen voor de eerste lentekriebels. Volg de paden rondom het voorplein en ontdek de verschillende stinzenplanten op landgoed Hackfort. Onderweg vertellen de boswachters van Natuurmonumenten u graag meer over deze prachtige voorjaarsbloeiers waarom landgoed Hackfort zo bekend staat.

Geef de lente je eigen kleur!

Ook kunstliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen tijdens het open voorplein. Met mooi weer is er live art op het voorplein. De stinzenplanten en landgoed Hackfort worden dit jaar live vereeuwigd op het doek.  

En ook aan de kleine kunstenaars is gedacht. Houd je (klein) kind van lekker schilderen en kliederen met verf? . Schilder een bloem, een bij of het kasteel, het mag allemaal en er is genoeg moois te zien! Een doek, verf en kwasten staan klaar om de lente je eigen kleur te geven. In plaats van kwasten kun je natuurlijk ook je handen en voeten gebruiken! Dat doen echte kunstenaars ook!

Kortom, genoeg te beleven voor jong en oud. Graag zien wij u op 6 maart om samen de lente te vieren en beleven. Bezoek van het voorplein is gratis.

Lente-actie: Word lid van Natuurmonumenten tijdens het open voorplein en ontvang een waardebon van 10 euro korting op het lente menu van de Keuken van Hackfort. Deze waardebon is de gehele lente in te leveren bij de Keuken van Hackfort.

 

Anouk Ballot
Anouk Ballot
logo