Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom Dwalen door kasteel Hackfort

28 mei 2024 | Anouk Ballot

Dit jaar bestaat landgoed Hackfort 700 jaar! Er vinden exclusieve activiteiten plaats, zoals bruisende Open Dagen in kasteel Hackfort en een inspirerende Kunstroute rondom het kasteel.

Geniet van een jarig landgoed Hackfort met mooie activiteiten en verhalen

Dwalen door het kasteel

Tijdens de Open Dagen op 6 en 7 juli zijn nagenoeg alle vertrekken in het kasteel te bekijken: een unieke kans! Je ontdekt de geheel eigen sfeer van iedere ruimte. De ronde torenkamers, een robuuste herenkamer, de bloemrijke kleurenpracht in Freule Sannies salon, de chique grote zaal en verschillende kamers ingericht als vakantiesuites met luxe en toch ook de sfeer van toen. In het souterrain met zijn dikke muren en gewelven ervaar je de 700 jarige historie van het kasteel en ontdek je meer over haar boeiende bewoners. Voor de Open Dag bedraagt de ledenprijs € 7,-.

Dwalen door de kelder

Voor wie het niet redt op de Open Dagen te komen, is er nog altijd de mogelijkheid om op zaterdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur te Dwalen door de kelder. Terwijl je op eigen tempo de ruimtes in de kelder ontdekt, lees je meer over het verhaal van landgoed Hackfort. Het geeft een indruk hoe het er in de middeleeuwen uitzag en hoe de laatste bewoners leefden. Entree € 1,50 / voor leden van Natuurmonumenten gratis / aanmelden niet nodig / nog tot en met eind september / in de zomervakantie tevens op woensdagmiddag.

Meer informatie, actuele openingstijden en aanmelden is te vinden via www.nm.nl/hackfort

Anouk Ballot
Anouk Ballot