Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek de prachtige voorjaarsbloeiers

28 februari 2024 | Anouk Ballot

Het voorplein van kasteel Hackfort kleurt massaal wit met paars van de sneeuwklokjes, lenteklokjes en bonte krokussen. Bovendien vieren we in 2024 dat het landgoed alweer 700 jaar bestaat. Om dit alles te vieren, zetten de boswachters op zondag 10 maart tussen 10:00 en 14:00 uur de poorten van het voorplein bij kasteel Hackfort open.
Daarnaast kun je mee met 3 speciale "stinzenwandelingen" met de (vrijwillige) boswachter. Deze vinden plaats op: zondag 24 maart, maandag 1 april (2e Paasdag) en zondag 7 april.

Op 10 maart ben je welkom op het voorplein van kasteel Hackfort om van de duizenden voorjaarsboeiers te genieten

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap, klaar om haar geuren en kleuren weer aan de wereld te tonen. De voorjaarsbloeiers schieten uit de grond, de vogels zingen er vrolijk op los en de knoppen verschijnen aan de takken.

Speciaal Open Voorplein!

Kom genieten van de indrukwekkende voorjaarsbloeiers, ook wel stinzenplanten genoemd, en laat de natuur in al haar pracht voor de eerste lentekriebels zorgen. Vooral het voorplein van kasteel Hackfort kleurt massaal wit met paars van de sneeuwklokjes, lenteklokjes en bonte krokussen. Bovendien vieren we in 2024 dat het landgoed alweer 700 jaar bestaat.

Om dit alles te vieren, zetten de boswachters op zondag 10 maart tussen 10:00 en 14:00 uur de poorten van het voorplein bij kasteel Hackfort open. Zo kan je extra genieten van de krokussen en sneeuwklokjes op het voorplein. Bezoek van het voorplein is gratis / aanmelden is niet nodig / het kasteel is op de speciale Open Dagen toegankelijk, maar niet op 10 maart.

Anouk Ballot
Anouk Ballot