Ga direct naar inhoud
Nieuws

Rondleiding door delen van kasteel Hackfort

16 mei 2023 | Anouk Ballot

Op veler verzoek: speciale, extra rondleidingen door delen van kasteel Hackfort. Je wandelt van de kelder, waar je nog goed kunt ontdekken waar het voor Hackfort allemaal begon, tot upstairs naar de indrukwekkende hal, grote zaal en salon.

De grote zaal, de Van Westerholtzaal, in kasteel Hackfort, Vorden, Achterhoek

Chique, stoer, robuust en kleurrijk: ontdek Hackfort!

De geschiedenis van het kasteel laat zich nog goed ontsluieren, maar roept tegelijk de nodige vraagtekens op. Wel torens, maar geen gracht. Het aanzicht van een buitenhuis, maar gewelven en muren in de kelders van een echt middeleeuws kasteel. De rondleiding voert van deze gewelven naar de imposante hal met het vele houtwerk, de chique Van Westerholtzaal en de kleurrijke freule Sannies salon. Uiteraard ontbreken de grappige, aandoenlijke anekdotes over het leven op een landgoed en van de karakteristieke laatste baron en freules niet.

Middeleeuwse gewelven

De rondleiding komt ook downstairs, door het souterrain met oude keuken, het domein van het personeel. Je ontdekt het Verhaal van Hackfort met de meest markante bewoners. De suites upstairs zijn te huren als vakantieappartement. Deze ruimtes kunnen dan ook niet worden bezocht tijdens de rondleiding. De kelder is overigens ook op de zaterdagmiddagen in mei, juni, juli en augustus te bezoeken tijdens speciale openstellingen. Je kunt op deze middagen op eigen gelegenheid dwalen door 14e eeuwse kelders met gewelven en de historische keuken.

Anouk Ballot
Anouk Ballot