Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vier mee – landgoed Hackfort bestaat 700 jaar!

28 februari 2024 | Anouk Ballot

Hoera, landgoed Hackfort bestaat in 2024 wel 700 jaar! Dat vieren we met een mooi programma. Geniet van de tapijten van voorjaarsbloemen, kom dwalen door het kasteel op de 6 open dagen, loop de kunstroute of spiek binnen bij de 300 jaar oude watermolen.

In 2024 vieren de boswachters dat het prachtige landgoed Hackfort alweer 700 jaar bestaat. Vier mee!

Landgoed Hackfort: eeuwenoud landschap en gebouwen vol boeiende verhalen

Midden in het aantrekkelijke coulisselandschap, vlakbij het pittoreske dorp Vorden, ligt landgoed Hackfort. Je vindt hier talrijke bezienswaardigheden, prachtig bewaard cultuur erfgoed omringd door natuurlijk landschap, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tientallen authentieke boerderijen, het kasteel met parkbos, koetshuis, watermolen, graanakkers, bloemenweides en koeien in de kasteelweide. Hackfort biedt afwisseling op zijn Achterhoeks. Eigenaar Natuurmonumenten heet de bezoeker er graag welkom. In 2024 bestaat Hackfort 700 jaar! En dat gaan we vieren met mooie activiteiten.

Programma

In 2024 staan we stil bij het verleden en maken we plannen voor de toekomst. Natuurlijk genieten we ook van al het moois dat het landgoed ons biedt. Dit wordt een bruisend jaar met mooie en een aantal exclusieve activiteiten.

Nieuwsgierig geworden? Hier een greep uit ons programma en wat achtergrondverhalen.

Landgoed om te koesteren

Landgoed Hackfort is al 700 jaar een parel in dit gebied. In de afgelopen eeuwen is hier gewoond, gewerkt en geleefd. Het landgoed is rijk geworden en kwijt geraakt. Afgebroken geweest en weer opgebouwd. Dat is van alle tijden. Ook anno 2024 kennen we grootse uitdagingen: verlies van biodiversiteit en verdroging bedreigen de natuur op Hackfort. Natuurmonumenten wenst Hackfort uiteraard nog vele eeuwen toe. Om te zorgen dat we ook in de toekomst van de natuur op Hackfort kunnen blijven genieten, moeten we in actie komen. Wat we al doen, onze plannen en hoe je kunt helpen om dit landgoed te koesteren vertellen we graag tijdens de activiteiten.

Anouk Ballot
Anouk Ballot