Nieuws van de boswachter

Handige handjes voor speelnatuur Oud Groevenbeek gezocht

11 maart 2019 | Rianne Hagenbeek

Klimmen over boomstammen, huttenbouwen met takken en spelen met de waterpomp. Vanaf half april kunnen kinderen spelen in de gloednieuwe speelnatuur op landgoed Oud Groevenbeek tussen Ermelo en Putten. Om deze speelnatuur te onderhouden zijn we op zoek naar handige handen die ons komen helpen.

Speelnatuur

Landgoed Oud Groevenbeek ligt op de grens van Ermelo en Putten. Zodra je daar de auto uitstapt ga je een stukje terug in de tijd. Verscholen tussen de bomen staat een oud landhuis. Het lijkt wel een kasteel en is het trotse middelpunt van het landgoed. Je kan het niet missen. Net zoals het knusse theehuis dat er vlakbij staat. De speelnatuur ligt naast het theehuis en maakt een bezoek aan landgoed Oud Groevenbeek compleet.

Twee rechterhanden

Boswachter Marcel: we zijn er trots op dat we nu ook speelnatuur hebben en ik hoop dat we er heel lang van kunnen genieten. Voor het onderhoud zijn we op zoek naar maximaal vier vrijwilligers die ons gaan helpen bij verschillende werkzaamheden. Denk dan vooral aan het vrijhouden van de paden, het wieden van onkruid, het verzamelen van takken waarmee kinderen hutten kunnen bouwen en het onderhouden en opknappen van het speelmateriaal. Heb je twee rechterhanden? Dan moet je zeker reageren".

Onderhoudsploeg

Samen met de andere vrijwilligers vorm je een onderhoudsploeg, Je werkt ongeveer twee keer per maand op locatie in de speelnatuur. Koffie en thee staat onbeperkt voor je klaar. Over de gedetailleerde invulling van deze vrijwilligersvacature volgt een gesprek. De speelnatuur wordt in april officieel geopend en we hopen dat de vrijwilligers in mei starten. Meld je aan via: [email protected]

 

 

Rianne Hagenbeek
logo