Bouw je eigen waanzinnige hut, ga sporen zoeken en leer vuur maken zonder lucifers! Ga de uitdaging aan en kom naar de Wilde Buitendag op landgoed De Braak!
De vaste wandelaar van het Friese Veen heeft inmiddels al kunnen opmerken dat er een wijziging is in de routes op de landgoederen. Het pad langs het Friese Veen is komen te vervallen en een gedeelte van de kades is momenteel afgesloten in verband met werkzaamheden.
De vaste wandelaar van het Friese Veen heeft inmiddels al kunnen opmerken dat er een wijziging is in de routes op de landgoederen. Het pad langs het Friese Veen is komen te vervallen en een gedeelte van de kades is momenteel afgesloten in verband met werkzaamheden.
Uit evaluatie van het Beheerplan Natura-2000 Waddenzee komt een pijnlijk beeld naar voren: het gaat niet goed met de beschermde natuur van ons belangrijkste natuurgebied de Waddenzee. Een belangrijke reden hiervoor is dat de overheid zélf haar eigen beschermingsdoelen in de weg zit door steeds weer vergunningen af te geven voor schadelijke activiteiten.
Leden van de klankbordgroep Ledencommissie Fryslan (LcFr) en de klankbordgroep Ledencommissie Groningen (LcGr) hebben in mei meegewerkt aan het invullen van de enquête over water. De resultaten heeft ons inspiratie gegeven voor het invullen van de onderwerpen en het programma voor het webinar “water, hoe is het met de kwaliteit”.
Maurits en Jessica Tepper runnen in het Noord-Drentse buurtschapje Leutingewolde de natuurinclusieve boerderij Eytemaheert. Sinds de start in 2017 zien ze de bodem verbeteren, weidevogels terugkeren en de melkproductie van de 75 Groninger blaarkoppen stijgen. Volgens de ondernemers moet de overheid veel meer doen om deze vorm van boeren mogelijk te maken voor agrariërs. Ze zijn ervan overtuigd dat veel boeren de stap graag willen maken.
Vrijwilligers van Natuurmonumenten spelen een belangrijke rol in het onderzoek van de WUR, dat momenteel gedaan wordt in natuurgebied de Onlanden en in Polder Camphuys. Nieuwsgierig wat ze allemaal doen? De ledencommissie Groningen nam een kijkje!
In ROEG! van RTV Drenthe is er deze week aandacht voor het jaar van de otter. Samen met boswachter Bart Zwiers gaan ze het Friescheveen bij Paterswolde op.
Om van de polders weer een natuurlijk functionerend systeem te maken gaan de provincies Groningen en Drenthe het gebied opnieuw inrichten. Beide provincies doen dit in samenwerking met de gebiedspartners waterschap Hunze & Aa’s, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Tynaarlo en gemeente Groningen.
In 1920 kocht Natuurmonumenten het landgoed De Braak. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum verschijnt op 17 december 2020 het boek Landgoed De Braak. Twee eeuwen cultuur- en natuurbeleving, geschreven door landschapsarchitect Els van der Laan-Meijer en historisch geograaf Michiel Purmer.