Ga direct naar inhoud
Nieuws

Leden Klankbordgroepen geven via Enquête Water onderwerpen aan voor Webinar op 20-9

28 augustus 2023 | Aimee Otte

Leden van de klankbordgroep Ledencommissie Fryslan (LcFr) en de klankbordgroep Ledencommissie Groningen (LcGr) hebben in mei meegewerkt aan het invullen van de enquête over water. De resultaten hebben ons inspiratie gegeven voor het invullen van de onderwerpen en het programma voor het webinar “water, hoe is het met de kwaliteit”.

Enquete waterkwaliteit Ledencommissie Groningen

Het webinar wordt gehouden op 20 september en de daaropvolgende veldbezoeken vinden plaats op 30 september in Groningen en op 7 oktober in Fryslan.

Op basis van de uitkomsten zijn sprekers benaderd en wordt ​nader ingegaan over de omtrent kwaliteit van het water, wat we gaan we nader in En als extra leverde het tips op over verstandiger omgaan met water.

In de Nieuwsbrief van de ledencommissie hebben we deze tips opgenomen. Ontvang je die nog niet, meld je dan aan voor deze nieuwsbrief.

 

Tips van leden 

Ook behandelen we de tips tijdens het webinar op 20 september a.s.

Een aantal tips van leden van de klankbordgroep willen we hierbij alvast vermelden.

 •  Let op bij het gebruik van schoonmaakproducten die in het water terecht komen:
  • Gebruik milieuvriendelijke ecologische biologische schoonmaakmiddelen, wasmiddel, afwasmiddel, shampoo etc. Wees spaarzaam met het gebruik van deze middelen.

    
 • Let op wat je doet en gebruikt in de tuin:
  • Een van de leden geeft aan sloten met de hand op te schonen, om zo al wat er leeft zo min mogelijk te verstoren.
  • Maak gebruik van een regenton. Sommige leden hebben plek voor een ton van 1000 liter, maar ook op het balkon kun je emmertjes plaatsen om regenwater op te vangen.
  • Houdt rekening met verdroging in de inrichting van je tuin: Kies bijvoorbeeld voor planten die minder water nodig hebben/beter tegen droogte kunnen.
  • In een groenere tuin (minder tegels/bestrating) kan het regenwater de grond goed vinden.
Aimee Otte