Ga direct naar inhoud

Wildspotten met de boswachter

In de Leuvenumse Bossen barst het van de wilde dieren. Edelherten, wilde zwijnen en reeën verschuilen zich achter de struiken. Tijdens de wildsafari zien we verschillende dierensporen en proberen we herten en zwijnen te zien.

Ree op open plek

Een wandeling door het Leuvenumse Bos is nooit saai. Je loopt er over slingerende paden en achter elke bocht bevindt zich een nieuwe verrassing. Dwars door het bos stroomt de langste beek van de Veluwe. Het barst er van de dieren en met een beetje geluk zie je er één.

Wroetsporen en plukken haar

Boswachter Marcel Kwant: "Om het geluk een handje te helpen en de kans op het zien van een edelhert of wild zwijn te vergroten raad ik de wildsafari aan. Samen met mij, of één van mijn collega's gaan we een paar uur het bos in en speuren we naar sporen. Pootafdrukken van een hert, wroetsporen van een zwijn of een pluk haar aan een tak. Als je weet waar je op moet letten heb je het zo gevonden. Daarnaast kennen we de plekjes waar de dieren zich schuil houden, of komen eten als één van de beste. Zo is de kans nog groter om de dieren te zien." 

Reserveer hier een plekje voor de wildsafari

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid