Word lid
Fietsen

Fietsroute Maasuiterwaarden, bij Den Bosch

Fietsroute Maasuiterwaarden, bij Den Bosch

28.1 km

Waar

Maasuiterwaarden

Fietsen

Fietsroute Maasuiterwaarden, bij Den Bosch

Fraaie fietstocht langs de Maas en de Maasuiterwaarden op de grens van Gelderland en Noord-Brabant. Een grasgroen landschap vol bochten en bijzondere natuur tussen de dijk en de rivier. De rondtocht kan op elke gewenste plek gestart worden.

TIP: Neem kleingeld mee voor de oversteek met het pontje. De fietsroute start bij de parkeerplaats bij de rotonde Treurenburg - Empelsedijk. Ga vanaf de parkeerplaats rechtsaf op Treurenburg richting de brug over de Maas.Rijd over de brug rechtdoor , volg het fietspad (Oude Rijksweg), tot je rechtsaf kunt. Steek de weg over, meteen links en weer direct rechts. Je rijdt dan de Maasdijk op, richting spoor.Na het spoor ben je bij punt 1.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Treurenburg-Empelsedijk: Toon op kaart

De route

 Startpunt

Maasuiterwaarden

Wat wij hier doen

Terug naar de natuurlijke rivier

Natuurmonumenten brengt de Maasuiterwaarden weer terug in hun natuurlijke vorm. De rivier is vroeger op veel plekken rechtgetrokken en de oevers zijn met stortstenen verstevigd. Perfect voor de scheepvaart, maar de natuur is er minder blij mee. Wij zoeken naar manieren om de ruige riviernatuur weer terug te laten keren, met alle planten en dieren die daarbij horen. Dit doen wij in het programma MeerMaas, in samenwerking met klei- en zandwinners. Ook werken we steeds meer samen met Rijkswaterstaat, waterschappen en gemeenten. Zij werken onder andere aan gezondere rivieren en veiligheid als het water hoog staat, mede vanwege de klimaatverandering. Samen zorgen we voor een mooier en veiliger rivierengebied.

Help mee
28.1 km

Fietsroute Maasuiterwaarden, bij Den Bosch