BuitenBeeld!

"BuitenBeeld" biedt je vanaf 3 meter hoogte een geheel andere kijk op de natuur in de Maasvallei, het Kempen-Broek of het Dommeldal. Bewonder het stromende water van de Grensmaas en de ruige riviernatuur. Geniet van overvliegende vogels. Spot een grote grazer in de verte. Of sta eens stil bij de wolkenhemel vol met figuren.

Beleef de natuur eens anders

"BuitenBeeld" is verplaatsbaar en wordt regelmatig ergens anders in de natuur geparkeerd. 

Waar staat BuitenBeeld nu?

Momenteel staat "BuitenBeeld" langs de Maas bij Grevenbicht, ter hoogte van veerpont 't Veerke. Op deze locatie is de natuurontwikkeling nog maar net begonnen. Dat is te zien aan de groene ruigtes met distels, brandnetels, jonge struiken, boompjes en andere pionierssoorten. Die distels roepen nog wel eens vragen op. “Ze zijn onderdeel van de procesnatuur die we in de Maasvallei nastreven”, legt coördinator natuurbeheer Frenk Janssen uit. “En horen bij de overgang van landbouwgrond richting natuurgrond. In die overgang laten we de natuur zoveel mogelijk haar werk doen, met de grote grazers als ons enige stuur. In de eerste jaren ontwikkelen zich dan allerlei ruigtes met verschillende soorten distels. Zo komen er akkerdistels, speerdistels en kruldistels voor, elk met hun eigen waarde voor de natuur: van nectar voor vlinders tot mineralenbron voor het grazend vee, van wintervoer voor putters tot voedselplant voor vele insecten. Na verloop van tijd maken ze plaats voor andere planten, bloemen en kruiden zoals wilde marjolein, grasklokje, margriet en slangenkruid.”

Buitenbeeld Grevenbicht

BuitenBeeld bij de veerpont in Grevenbicht.

Deel je eigen BuitenBeeld!

Maak in de zijkant van dit uitkijkplatform een Spiegel-Selfie. Deel jouw eigen #BuitenBeeld via Facebook (Maasvallei) , Twitter of in een mail aan [email protected]

BuitenBeeld in jouw buurt?

Heb jij een idee voor een andere "BuitenBeeld"-lokatie in de Maasvallei, het Kempen~Broek of het Dommeldal? Stuur dan ook een bericht [email protected]

BuitenBeeld biedt een geheel ander buitenbeeld

BuitenBeeld gunt de bezoeker een geheel ander beeld op buiten...

BuitenBeeld is zeer verplaatsbaar

BuitenBeeld is zeer verplaatsbaar

Alsof het de oud-papier container is: In 5 minuten afgeladen; in 10 minuten gebruiksklaar voor de bezoeker. Daarom steeds gemakkelijk inzetbaar op allerlei locaties in het gehele werkgebied.

Spiegel-Selfie

Maak een Spiegel-Selfie...

...en word zelf een onderdeel van het landschap!

Foto's: Natuurmonumenten, Natascha Simenon Fotografie

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo