Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ga mee op Expeditie Marker Wadden

01 september 2016

Alleen op 24 en 25 september kunnen Nederlanders voor het eerst voet aan wal zetten op een nieuw stukje Nederland in het Markermeer. Een historisch moment. Speciaal voor die gelegenheid vaart er twee keer per dag ook een veerdienst vanuit de Batavia Haven in Lelystad naar de nieuwe natuurarchipel: de Marken Express. Kijk bij www.markerwadden.nl expeditie vaar mee.

Expeditie Marker Wadden

Er zijn ook twee nieuwe charter boten die varen vanuit Monnikendam en  Hoorn.

Op het eerste eiland  wordt u feestelijk ontvangen . Er kan een kleine rondwandeling gemaakt worden om het eiland te verkennen en er is informatie over het project.

Marker Wadden

In het noordoosten van het Markermeer verrijst de komende jaren een archipel van natuureilanden. Hiermee krijgt de natuur een enorme impuls , met de aanleg van natuurlijke oevers in de vorm van rietvelden, duinen en ondieptes. Door te bouwen met het slib, klei en zand uit het Markermeer wordt bijgedragen aan het natuurherstel.   Ook voor mensen wordt in de toekomst dit eerste eiland een heerlijke plek om uit te waaien, er komt een jachthaven, wandelpaden, kijkhutten  en speelplekken.

Na het weekend van 24 en 25 september  is het eiland weer afgesloten als bouwlocatie.

Meer informatie kijk op www.markerwadden.nl