Ga direct naar inhoud
Nieuws

Schat zoeken op Marker Wadden

02 november 2020 | Hilde van der Klei

Marker Wadden is een echt wandeleiland. Langs een paar kilometer aan wandelpaden ontdek je het gebied en maak je kennis met alle bewoners. Sinds oktober 2020 is er nog een andere manier om het eiland te ontdekken: geocaching. Door het zoeken naar caches (schatten) ontdek je de meest bijzondere plekken van het eiland.

Zoeken met gps

Een aantal enthousiaste geocachers heeft samen met Natuurmonumenten op Marker Wadden enkele caches verstopt. Soms zijn ze eenvoudig te vinden en voor anderen moet je eerst een puzzel oplossen. Zo is er een zwerftocht over het eiland en een spannende ontdekkingstocht voor kinderen. Tijdens de zoektocht leer je van alles over de natuur op de eilanden, onder en boven water.

Over de hele wereld liggen al meer dan 6 miljoen geocaches verstopt, in steden en in natuurgebieden. De caches zijn vaak geplaatst door lokale vrijwilligers. Zo kom je bij je zoektocht op plekken waar je anders nooit zou komen of krijg je verrassende informatie over bijzondere locaties. Voor meer informatie over geocaching klik je hier en sluit je aan bij ’s werelds grootste schattenjacht!

Hilde van der Klei