Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start veerboot naar Marker Wadden

25 maart 2019 | Roos Kooiman

Vanaf 20 april 2019 zorgt Natuurmonumenten voor een veerdienst naar Marker Wadden, de nieuwe groep natuureilanden in het Markermeer. Samen met enkele rederijen is het gelukt op diverse dagen een vaartocht met veerboot naar Marker Wadden te regelen.

Start veerboot naar Marker Wadden

Het is voor de bezoekers nog echt pionieren op dit nieuwste stukje Nederland. Er zijn prachtige wandelingen te maken langs drie nieuwe vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren en het havenstrand en Noord strand. Het is nog een enorm weids, leeg landschap waar de natuur tot ontwikkeling komt en vogels massaal neerstrijken. Er wordt in de zomer van 2019 nog volop gewerkt aan een kleine nederzetting, met een kantoor voor de havenmeester, een groepsruimte voor onderzoekers en een soort eilandpaviljoen met kleinschalige horecabezoekers voor bezoekers.

Natuurmonumenten vindt het belangrijk, terwijl het gebied nog in aanbouw is, dat zoveel mogelijk mensen al kunnen genieten van deze prille natuur en het indrukwekkende landschap. Het is per slot van rekening het nieuwste stukje Nederland. Marker Wadden is nog volop in aanleg, maar het eerste haveneiland was vanaf september 2018 al deels toegankelijk voor bezoekers. In de haven komen al particulieren met eigen boten en charterschepen met gezelschappen. En voor 2019 is er nu ook een tijdelijke veerdienst in de vaart.

De veerdienst is opgezet samen met schepen De Zuiderzee, Abel Tasman, Willem Barentsz en de Marken Express. Er kan maar een beperkt aantal dagen gevaren worden, volgens een vast schema. Tot 11 mei gaat er een boot per dag en vanaf 30 mei twee boten per dag.

Hiervoor kunnen vanaf vandaag tickets geboekt worden op www.markerwadden.nl  Daar staat ook het schema met de verschillende vaardagen en tijden.

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter