Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers werken op Marker Wadden

03 juni 2019 | Natuurmonumenten

Er wordt nog volop gewerkt aan de aanleg en inrichting van Marker Wadden. Dankzij veel vrijwilligers kan Natuurmonumenten dat doen.

stuifhek

Er wordt nog volop gewerkt aan de aanleg en inrichting van Marker Wadden. De aannemer Boskalis werkt op verschillende plekken met grotere machines, de nederzetting wordt gebouwd en de inrichting gaat door. We zien nu goed hoe de natuur tot ontwikkeling komt en waar we nog een beetje kunnen bijsturen.

Stuifschermen en rietwortels

Met hulp van vrijwilligers werkt Natuurmonumenten mee aan goede inrichting voor de natuur. Onder leiding van boswachter Wilfred Sollie hebben vrijwilligers op en rond de stranden nieuwe stuifschermen geplaatst. Hiermee wordt het zand beter op zijn plek gehouden en de hekken van kastanjehout voegen zich naar het landschap.

Ook zijn samen met de onderzoekers 120.000 rietwortels geplaatst over in totaal 8 hectare. Dat was een enorme klus, maar het resultaat is snel te zien. Het riet groeit erg snel.

Op verschillende plekken moesten ook opgeschoten wilgen uitgetrokken worden. En er zijn geulen gegraven voor de kabels van de nederzetting op Marker Wadden.

Natuurmonumenten