Ga direct naar inhoud
Nieuws

Feest in de Molenheide

16 maart 2018

Groot feest in de Molenheide afgelopen woensdagochtend 14 maart. Daar plantte 55 kinderen van de basisscholen uit Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord tijdens de nationale boomfeestdag maar liefst 1500 beukenbomen.

boomfeestdag Molenheide

Operatie Boomfeestdag

De kinderen van basisschool ’t Stekske uit Langenboom, De Schare uit Sint Hubert en basisschool De Klimop uit Wilbertoord werden door medewerkers van de gemeente en de boswachters van Natuurmonumenten verwelkomt. Thema dit jaar is “Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!”. Er is steeds minder groen in Nederland ook in dorpen en door zelf bomen aan te planten wordt de wereld weer wat groener om ons heen. Dit sluit goed aan bij de doelstelling van Natuurmonumenten om natuurgebieden te vergroten en met elkaar te verbinden. Natuurmonumenten ondersteunt de boomfeestdag door nieuw bos aan te planten met beuken. In totaal worden er ruim 1500 beukenbomen geplant.

Aantrekkelijk bos

Natuurmonumenten beheert de Molenheide, een natuurgebied tussen Mill en Wanroij. Dit voormalige productiebos vol dennen transformeert geleidelijk naar een gevarieerder en aantrekkelijker bos. Door open plekken te creëren en loofbomen bij te planten, ontstaat er een grotere variatie in plantengroei. Een meer natuurlijk bos dat insecten, vogels en kleine zoogdieren aantrekt. De beschermde levendbarende hagedis kun je tegenwoordig weer in het gebied tegen komen.

Boomfeestdag

De Boomfeestdag is een landelijk initiatief, dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.

Trots boswachter Paul bij een aantal kinderen
Hard aan het werk