Ga direct naar inhoud
Nieuws

Feest in natuurgebied Molenheide

26 maart 2017

Woensdagochtend 22 maart werd door twee basisscholen de nationale boomfeestdag gevierd in naturugebied Molenheide.

Feest in natuurgebied Molenheide

Bomen verbinden

Het thema van dit jaar, ‘bomen verbinden’, sluit goed aan bij de doelstelling van Natuurmonumenten om natuurgebieden te vergroten en met elkaar te verbinden. Natuurmonumenten ondersteunt de boomfeestdag door nieuw bos aan te planten met zomereiken en beuken. In totaal worden er ruim 1000 bomen geplant.

Aantrekkelijk bos

Natuurmonumenten beheert de Molenheide, een natuurgebied tussen Mill en Wanroij. Dit voormalige productiebos vol dennen transformeert geleidelijk naar een gevarieerder en aantrekkelijker bos. Door open plekken te creëren en loofbomen bij te planten, ontstaat er een grotere variatie in plantengroei. Een meer natuurlijk bos dat insecten, vogels en kleine zoogdieren aantrekt. De beschermde levendbarende hagedis kun je tegenwoordig weer in het gebied tegen komen.

Boomfeestdag

De Boomfeestdag is een landelijk initiatief, dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.

placeholder

Fotograaf: Ellen LuijksBron: Natuurmonumenten