Ga direct naar inhoud

Groepscoördinator groenten en fruit voor de tuinen op Landgoed Mookerheide

Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Steek jij graag je handen uit de mouwen? Het liefste buiten? Heb je kennis van groenten en fruit voor de moestuin? Je bent ook een kei in organiseren, regelen, aansturen en enthousiasmeren?
Natuurmonumenten zoekt een natuurliefhebber om mee te helpen in de moestuinen van Jachtslot Mookerheide. Word jij vrijwilliger op een van de mooiste plekken in Limburg? Help ons mee in de moestuinen van Landgoed Mookerheide. Je bent welkom om de tuingroep te komen versterken!

werken in de moestuin

Wat ga je doen?
Je gaat werken in de moestuinen van Jachtslot Mookerheide. Het hele jaar door zijn hier diverse werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de tuinen er voor het publiek er prachtig bij liggen en dat er een mooie oogst is. Als groepscoördinator ben je verantwoordelijk voor van het telen van groente en fruit, van zaadje tot vrucht. Daarnaast kun je het werk uitzetten naar de rest van het team. Het gaat hierbij om allerlei tuinwerkzaamheden, zoals een moestuinplan opstellen, onkruid wieden, snoeien, oogsten, zaaien, verspenen, plantklaar maken, oogsten, spitten, wassen en snijden van de gewassen, watergeven, kas beluchten en schoonmaken van de kassen. Je bent ook hun aanspreekpunt en stuurt ze aan voor en zo nodig tijdens het werk. En zijn er ontwikkelingen binnen Natuurmonumenten of onze natuurgebieden, dan houd je iedereen op de hoogte. Zo zorg je dat alles van a tot z op rolletjes verloopt. Je bent dus een echte spin in het web! Kortom, lekker buiten werken, in een fijn team, in een prachtige omgeving!

Bezoekers
Er komen veel bezoekers in de tuinen. Het geven van uitleg van jouw/jullie werkzaamheden kan een onderdeel zijn van het werk. Je bent het visitekaartje van de moestuinen, want je bent zichtbaar aanwezig. Zo enthousiasmeer je mensen voor het werk van Natuurmonumenten.

Is het onderstaande op jou van toepassing, reageer dan vooral!

 • Je bent zelfstandig, maar ook teamspeler;
 • Je kunt leidinggeven en aansturen;
 • Je hebt groene vingers;
 • Kennis van groente – en fruit telen;
 • Je bent in staat een moestuinplan op te stellen;
 • Je werkt graag buiten en bent niet bang om daarvoor samen met anderen af en toe flink de handen uit de mouwen te steken;
 • Je hebt meerdere dagen/ dagdelen per week tijd;
 • Affiniteit met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt;
 • Je bent iemand die duidelijk communiceert.
 • Je woont in de directe omgeving.

 Wat bieden wij?

 • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak.
 • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk.
 • Een onkostenvergoeding voor vervoer.
 • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.
 • Afwisselend en zelfstandig vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team
 • Kleding passend bij de functie.
 • Deelname aan diverse cursussen en (thema)bijeenkomsten en één keer per jaar een gezellige  vrijwilligersbijeenkomst.

Informatie en sollicitatie
Heb je affiniteit met het moestuinonderhoud, coördinerend werk en zoek je uitdagend vrijwilligerswerk? Dan is dit jouw kans. Het werk wordt verdeeld en samen ga je aan de slag. De tijdsbesteding is in overleg, maar minimaal 2x in de week een dagdeel (vaker mag ook). Meedoen? Meld je dan aan via [email protected] o.v.v. vrijwilligerswerk jachtslot. Je wordt dan in contact gebracht met de coördinator van de moestuinen en je kunt een dagje komen meewerken om te kijken of het iets voor je is. 
 

Over Natuurmonumenten en het gebied
Natuurmonumenten beschermt en beheert in Nederland 355 natuurgebieden en waardevolle landschappen met monumentale gebouwen. Vrijwilligers van Natuurmonumenten leveren een onmisbare bijdrage aan het werk van Natuurmonumenten. Daar krijg je ook veel voor terug. Je werkt allereerst mee aan prachtige natuur waarvan iedereen kan blijven genieten. Daarnaast heb je als vrijwilliger ook recht op kortingen, een vrijwilligersdag, trainingen en onkostenvergoeding.

Meer dan 100 jaar geleden verrees op de hoogste plek van de Mookerheide een jachtslot met omliggende sier- en nutstuinen, een parkbos en een uitgestrekt landgoed. Van oudsher werden in de tuinen bij het jachtslot bloemen, groenten en fruit geteeld. De moestuin werd aangelegd in de jaren ’20 van de vorige eeuw. De eerste aanleg van het parkbos stamt uit die periode en is aangelegd in landschapsstijl met overal kronkelige paden en leuke doorkijkjes. De monumentale kassen bij Landgoed Jachtslot Mookerheide zijn in 2016 weer in hun oude glorie hersteld. Hiermee heeft het landgoed weer een deel van zijn bijzondere grandeur teruggekregen. De gerestaureerde kassen en de omliggende nutstuin liggen klaar voor het kweken van snijbloemen, kruiden, groenten en fruit.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid