Nieuws van de boswachter

Braakballen pluizen en vogelsnacks maken tijdens de kerstvakantie

12 december 2017 | Gina Bisschop

Kom tijdens de kerstvakantie naar bezoekerscentrum Dwingelderveld en ga braakballen pluizen, vogelsnacks maken of heerlijk wandelen in een winters Dwingelderveld.

Braakballen pluizen en vogelsnacks maken tijdens de kerstvakantie

Vogels verwennen en diersporen zoeken


Tijdens de kerstvakantie worden de tuinvogels goed verwend. Op woensdag 27 december maak je een lekkere snack voor de vogels en knutsel je een vogelvoederplank in elkaar. En wil je de vogels van dichtbij bekijken? Ga dan lekker in de koffiehoek zitten en geniet van de fladderende vogels bij de vogelvoedertafel.


Ben je nieuwsgierig naar de sporen van dieren? Dan ben je donderdag 28 december en 4 januari van harte welkom bij het bezoekerscentrum. Je gaat danzelf">https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/oerrr-dierenmanieren-diers… een dierspoor maken van gips en braakballen uitpluizen. Kan jij alle botjes vinden van de opgegeten muis? Als je na het pluizen nog niet bent uitgespeurd, dan kan je op ontdekkingstocht met de speurtocht dierenmanieren.


Winterse tochten


Een wandeling maken in een winters Dwingelderveld is iedere dag een feest. Bij het bezoekerscentrum liggen wandelfolders voor je klaar. Maar ook excursies met een ervaren gids beginnen regelmatig bij het centrum. Er zijn wandelingen met de boswachter, huifkartochten en spannende natuurontdektochten. Waar wacht je nog op? Meldhttps://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum/bezoekerscentrum-dwing…; je snel aan en ga mee een frisse neus halen.

placeholder

Winterse wandeling DwingelderveldFotograaf: © Natuurmonumenten - Mirella SinnigeBron: Natuurmonumenten

G. Fieten
Gina Bisschop
logo