Nieuws van de boswachter

Kersttijd bij schaapskooi Achter 't Zaand

11 december 2019 | Lian Flikkema

In de winterperiode is de Zaandstee op het erf van de schaapskooi Achter ’t Zaand alle zondagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. In de kleinschalige inforuimte ontvangen de vrijwilligers van Natuurmonumenten je gastvrij. Zij vertellen graag over de schaapskudde en het werk waarvoor schapen, herder en hond ingezet worden. En ze laten zien wat je met de schapenvachten en wol kunt doen.

Dwingelderveld met schapen en herder

Sfeervolle harpmuziek

Op donderdagmiddag, 2e Kerstdag, is de Zaandstee ook geopend en zal Heidi, één van de vrijwilligers, haar harp bespelen. Heidi werd ooit tijdens een vakantie in Ierland geraakt door het instrument. De harpmuziek vormt een sfeervolle omlijsting van de schaapskooi en de omgeving. 

Interieur inforuimte schaapskooi Lhee

De geur van 'knieperties'

Bij een jaarswisseling horen traditioneel 'knieperties'. Op zondagmiddag 5 januari zal de hele Zaandstee er naar ruiken. Iedereen is van harte uitgenodigd om ze te komen proeven. Vrijwilliger Mariël gaat ze ter plekke bakken. Een heerlijke break tijdens de wandeling over het familiepad. Aan het einde van de middag komt de herder met de kudde terug naar de kooi. Dat is altijd weer een mooi moment om mee te maken en is zelfs vanaf de koffietafel te aanschouwen.

heideschaap in avondzon
boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe

logo