Ga direct naar inhoud
Nieuws

Slagbomen dicht vanwege ijs, op het Dwingelderveld

15 december 2022 | Sanne van Gemerden

In verband met verwachte drukte rondom bevroren vennen zijn diverse slagbomen op ruiterroutes in het Dwingelderveld dit weekend gesloten.

Grote zilverreigers verzamelen in Ackerdijkse Plassen

Het heeft gevroren en dan komt Nederland in de ban van schaatsen. Ook op natuurijs schaatsen mensen graag. Waar dat kan is dat geen probleem, als dat geen overlast geeft aan natuur zoals de overwinterende dieren. Bij de Davidsplassen op het Dwingelderveld is dat wél een probleem. De plassen zijn nog gedeeltelijk open en er zwemmen watervogels. De plassen liggen in een gesloten natuurgebied en zijn niet toegankelijk voor bezoekers.

Slee op het ijs

IJspret

Let altijd op je eigen veiligheid, als je op natuurijs bent.

Wij bemerken dat er tóch een aantal mensen zijn wel willen schaatsen op deze plassen. Dit is niet toegestaan. Om dit te ontmoedigen sluiten wij preventief de slagbomen van zandpaden die richting de Davidsplassen gaan. Zo wordt in ieder geval voorkomen dat er mensen in het gebied gaan parkeren. BOA’s zullen dit weekend extra toezicht houden.

Het gaat om de slagbomen bij de volgende zandpaden:

  • Bij camping De Noordster
  • Bij Astron
  • Aan de Benderse
  • Naast Bezoekerscentrum Dwingelderveld richting Kloosterveld

Wandelaars en fietser zullen geen hinder ondervinden van de slagbomen. Voor ruiters en menners, die dit weekend willen komen rijden in het Dwingelderveld, is het advies om hier rekening mee te houden

Winter op het ijs
Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden

Boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe Tijdelijk persvoorlichter (feb, mrt, apr)