Nieuws van de boswachter

Gastheren/-vrouwen in de Loonse en Drunense Duinen gezocht

24 maart 2022 | Annette den Dulk

Voor het gevarieerde Brabantse landschap, waar je bos, heide en veel zand vindt zijn we op zoek naar een aantal nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om werkzaamheden in de Loonse en Drunense Duinen. In dit gebied ontvangen we per jaar ruim 2 miljoen bezoekers. De nieuwe gastheren/-vrouwen vormen een aanvulling op een bestaande vrijwilligersgroep.

Stuif eens in kar

Enthousiasme en betrokkenheid staan voorop

We zoeken natuurliefhebbers die trots zijn op en betrokken (willen) zijn bij de natuur. Als gastheer/-vrouw vertel je over de natuur in de Loonse en Drunense Duinen én maak je mensen attent op de noodzaak van steun voor het behoud van de natuur. Tijdens je gesprekken stel je ook de vraag of mensen ons werk willen steunen door lid te worden van de vereniging Natuurmonumenten.

Loonse en Drunense Duinen

We zijn op zoek naar gastheren/-vrouwen die tijdens de weekenden minimaal 2x per maand (maart t/m september) een dagdeel actief willen zijn bij onze vaste ontmoetingsplek in de Loonse en Drunense Duinen. Die plek is aan de Waalwijksebaan, net voorbij de Kaatsheuvelse IJsbaan (omgeving Roestelberg aan de noordwest kant van de duinen). Het doel is om deze ontmoetingsplek op druk bezochte momenten (weekenden, feestdagen en vakanties) bemand te hebben. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers/werknemers van Natuurmonumenten ingeroosterd. De ontmoetingsplek is zo ingericht dat het bezoekers uitnodigt om hier even stil te staan en een praatje te maken. 

Kennis en kunde dankzij Natuurmonumenten

Vrijwilligerswerk vraagt van twee kanten inzet. Daarom biedt Natuurmonumenten een inwerkprogramma. Daarnaast organiseren we regelmatig trainingen, wandelingen of bijeenkomsten om meer kennis op te doen over de natuur in de Loonse en Drunense Duinen. Ook via Kiek (ons interne informatiekanaal) kun je veel informatie vinden. Uiteraard maak je kennis met het vaste team en zorgen we ervoor dat je goed uitgerust wordt: van kleding tot kennis. Op de achtergrond wordt ook alles goed geregeld.

Wil jij je aanmelden of heb je nog vragen?

Ben je benieuwd wat deze functie inhoudt? Bekijk dan de vacature vrijwillige gastheer/-vrouw in de Loonse en Drunense Duinen.

loonse en drunense duinen

Stuifzand in Loonse en Drunense Duinen (foto: Geurt Besselink)

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo