Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kennismaking met gebiedsmanager Midden-Brabant: Carolien Lok

27 september 2023 | Annette den Dulk

Sinds 1 mei 2023 heeft regio Midden-Brabant een nieuwe gebiedsmanager: Carolien Lok. Samen met het beheerteam is zij verantwoordelijk voor het beheer van de natuurgebieden van Natuurmonumenten in de Loonse en Drunense Duinen, Huis ter Heide, Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina en Moergestels Broek. De eerste maanden van Carolien zitten er dus al op. Hoogste tijd om haar eens voor te stellen en te delen wat haar indrukken tot nu toe zijn.

Carolien Lok bij één van de vennen in Oisterwijk

Wie is Carolien?

“Ik ben 40 jaar geleden geboren in Roosendaal. Ik ben getrouwd met Christian en samen hebben we twee dochters (9 en 10 jaar). Ik ben vaak vroeg uit de veren om met onze hond een lekkere wandeling te maken en zo de dag lekker te beginnen voordat de rest van het huis wakker is: ik geniet van buiten zijn! Sinds een aantal jaren heb ik met de kinderen een heerlijk moestuinproject in onze achtertuin dat nog niet altijd even succesvol is, maar waar we heel veel plezier in hebben.”

Wat heb je in je werkzame leven gedaan?

“Het grootste gedeelte heb ik gewerkt bij de Nationale Politie. Ik heb daar 16 jaar met veel plezier gewerkt in diverse rollen in het werkgebied 'Zeeland West Brabant'. Met veel bevlogen collega’s en crisissen en incidenten in allerlei vormen was er volop uitdaging voor mij als leidinggevende. Na een intensieve periode en wat persoonlijke fysieke tegenslag merkte ik dat het punt gekomen was om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Ondanks het feit dat het blauwe politiehart altijd zal blijven. Van blauw naar groen: want sinds 1 mei is mijn nieuwe uitdaging Natuurmonumenten geworden!”

Waarom dan toch de overstap naar Natuurmonumenten?

“Het is voor mij heel belangrijk om me bezig te houden met een relevante publieke opgave. Ook vind ik het prettig als het werk gaat over iets tastbaars. Ik wilde ook leiding gaan geven aan een compacter team omdat ik persoonlijk contact onmisbaar vind. Nadenken over de opgave waarover ik me op de langere tijd zorgen kan maken voor mijn twee dochters, is het versterken van de natuur heel prominent. De vacature van gebiedsmanager Midden-Brabant kwam op mijn pad en sprak me meteen aan!”

Hoe heb je de eerste maanden ervaren?

“Het is een enorm leuke én veelzijdige functie! Ik leer iedere dag, de hele dag. Midden-Brabant is een gezellig en bevlogen team. Mijn voorganger, Toon Loonen, zat hier 14 jaar en had een ‘groene achtergrond’. Voor mij is het team, het gebied, alle inhoud 100% nieuw, dus het is soms ook gewoon aanpoten. Gelukkig is dat ook in mijn straatje, dus de weken vliegen zomaar voorbij, heerlijk!”

Wat heeft je tot nu toe het meest verrast?

“De hoeveelheid samenwerkingspartners! Zowel intern als extern zijn er zoveel bevlogen mensen met het groene hart op de juiste plaats. Actieve leden, betrokken (erf)pachters, bestuurders van diverse organisaties en gemeenten. Allen op zoek om een steentje bij te dragen in een complexe opgave.”

Wat ga je brengen en wat is verder goed om over jou te weten?

“Ik vind transparantie heel erg belangrijk. Eerlijk zijn naar wie dan ook. Als ik iets niet weet, dan is dat wat je van me gaat horen en dan zoeken we samen verder. Ik hoop dat ik kan brengen dat we als hecht team iedere dag weer concrete stappen (groot of klein) blijven maken om deze prachtige gebieden te versterken samen met onze netwerkpartners. Vraag me volgend jaar vooral of dat is gelukt!"

Ben jij ook net als Carolien enthousiast over de functie van Gebiedsmanager? We zijn op dit moment op zoek naar een Gebiedsmanager Flevoland!

Gebiedsmanager Midden-Brabant: Carolien Lok

Gebiedsmanager Midden-Brabant: Carolien Lok

Annette den Dulk
Annette den Dulk