Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lammetjesdag bij de Loonse en Drunense Duinen

24 februari 2020 | Irma de Potter

De eerste tekenen van het aankomende voorjaar zijn de dartelende lammetjes in de wei. Vrolijk rennen ze achter elkaar aan, terwijl de de schaapherder het druk heeft met de vele lammetjes die nog iedere dag geboren worden. Nog even en de teller staat op 1200 lammetjes! Voordat de kudde weer het veld in trekt om de heide van de Loonse en Drunense Duinen te begrazen, nodigt de schaapherder je graag uit om op kraamvisite te komen in de stal.

berg lammetjes

Kom naar de lammetjesdag op zondag 8 maart van 10.00 tot 16.00 uur

Lammetjes knuffelen

De schaapherder van De Lachende Ooi opent de deuren van zijn stal aan het Moleneind 29 in Loon op Zand voor jong en oud. Zowel binnen als buiten de stal zijn de lammetjes van het Kempisch heideschaap te bewonderen. Voor kinderen is er een speurtochtje en leuke wolactiviteiten en de klapper is natuurlijk het knuffelen van een lammetje.

Entreeprijs: €3,- voor volwassenen en €1,50 per kind.

Ledenaanbieding

Natuurmonumenten huurt ieder jaar de schaapskudde in om de heide van de Loonse en Drunense Duinen te begrazen. Voor het behoud van het unieke stuifzandlandschap is de inzet van schapen heel belangrijk. Daarom verwelkomt Natuurmonumenten nieuwe leden en OERRR kinderen met een speciale lammetjesdag-aanbieding: Je kunt ter plekke lid worden!

  • Een nieuw Natuurmonumenten-lid ontvangt gratis entree voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen + speurtocht + boek "80 verrassende natuurtochten"
  • Een nieuw OERRR-lid ontvangt gratis entree voor maximaal 2 kinderen + welkomstpakket OERRR met knuffel + speurtocht

De speurtocht is ook gewoon te koop voor €1,-

 

 

Irma de Potter
Irma de Potter