Ga direct naar inhoud
Nieuws

Laatste update werkzaamheden bomen in de Loonse en Drunense Duinen

22 maart 2023 | Annette den Dulk

We zijn weer drie maanden verder met de werkzaamheden aan de bomen in de Loonse en Drunense Duinen. Boswachter David van Natuurmonumenten heeft zich na de eerste uitgebreide inventarisatie gericht op de uitvoering. Samen met collega’s, vrijwilligers en externe partijen heeft hij tot nu toe zo’n 420 uur nodig gehad om de geregistreerde bomen te snoeien of te rooien. Het einde is in zicht! Op een aantal kleine snoeiklusjes na is deze omvangrijke klus geklaard. David: “Dit werk is natuurlijk nooit helemaal klaar, maar het grootste werk is achter de rug. Precies op tijd voor de start van het broedseizoen!”

werkzaamheden boomveiligheid

Korte terugblik

Tijdens het zomerseizoen van 2022 heeft David 1.342 bomen aan alle recreatieve routes in de Loonse en Drunense Duinen geregistreerd in een speciale app. Dit zijn attentiebomen (bomen waar een gebrek zit of te verwachten is) en bomen die gerooid of gesnoeid moeten worden. Deze bomen leverden mogelijk een gevaar op voor bezoekers. Dat mogelijke gevaar is nu geweken. Bezoekers kunnen dit gebied van Natuurmonumenten met een gerust hart in.

Toekomst

David heeft ook al in gedachten waar hij na het broedseizoen mee aan de slag gaat: parkeerterreinen en laanbomen. “In een bos blijf je altijd met bomen bezig, want één keer een goede storm en de attentiebomen kunnen er zomaar anders bij staan. Ook tijdens de werkzaamheden heb ik weer nieuwe ontdekkingen geregistreerd.”

 

boomverzorger LDD

Boomverzorger helpt bij het snoeiwerk op hoogte

Annette den Dulk
Annette den Dulk