Ga direct naar inhoud
Nieuws

Pauwelsdag (15 mei): een middag vol verrassingen voor iedereen!

20 april 2022 | Annette den Dulk

Zondagmiddag 15 mei ontdek je op en rond de educatieve boerderij Pauwelshoeve wat het landschapspark Pauwels te bieden heeft. Een middag vol verrassingen voor iedereen! Ga loeren bij de boeren, geniet van een theatervoorstelling, ga op klimaatsafari of ga met onze boswachter op excursie langs het lint van poelen. Deze dag is een initiatief van alle Pauwelspartners, waaronder Natuurmonumenten. Tussen 12.00 en 16.30 uur vinden de Pauwelsbelevenissen plaats. Er is genoeg te doen voor jong en oud!

landschapspark pauwels

Landschapspark Pauwels

Landschapspark Pauwels is een uitgestrekt gebied ten zuiden van De Loonse en Drunense Duinen en Kaatsheuvel / De Efteling en ten noorden van Tilburg. Een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en energie samenkomen. Door bestaande (verborgen) kwaliteiten te benutten, te verbinden en te koppelen aan nieuwe initiatieven en duurzame opgaven, kan men in de toekomst genieten van nog meer natuurlijke ontspanningsmogelijkheden.

Wat kun je doen?

Centrale locatie van de Pauwelsdag is de Pauwelshoeve (Moleneind 29 in Loon op Zand). Bij deze boerderij kun je onder andere wol vilten of op het terras genieten van allerlei lekkers. Kinderen leven zich uit in de speeltuin van de naastgelegen AMO. Een greep uit de Pauwelsbelevenissen:

  • Neem een kijkje boven in een van de windmolens van Burgerwindpark de Spinder
  • Ga op ontdekkingstocht in het Noorderbos
  • Ontmoet een ridder op het Witte Kasteel
  • Wandel gratis mee met onze boswachter langs het lint van poelen (lees verder!)
  • Geniet van een vrolijke theatervoorstelling bij Assisië
  • Stap in de huifkar of op je fiets en ga Loeren bij de Boeren
  • Kom kijken hoe een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt
  • Bezoek natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Bijna alle Pauwelsbelevenissen zijn gratis; voor sommige moet je jezelf vooraf aanmelden. Kijk voor alle informatie en aanmelden op landschapsparkpauwels.nl.

Wandeling langs het lint van poelen

Maak een wandeling van ongeveer 3 kilometer met de boswachter langs het lint van poelen. Deze poelen zijn speciaal door landschapspark Pauwels aangelegd om de boomkikker te verleiden om ook het natuurgebied Huis ter Heide te bereiken. Je leert meer over de boomkikker en het bijzondere landschap. De boswachter gaat twee keer op pad: om 12.30 uur en om 14.30 uur. De wandeling duurt maximaal anderhalf uur. Wij ontmoeten je graag. Schrijf jij je vooraf in (klik hiervoor op het gewenste tijdstip)?

boomkikker

Boomkikker (foto: Wiel Arets)

Annette den Dulk
Annette den Dulk