Ga direct naar inhoud
Nieuws

Warm Welkom in Loonse en Drunense Duinen

20 december 2023 | Annette den Dulk

Zondag 7 januari 2024 krijg je een ‘warm welkom’ aan de Waalwijksebaan, vlakbij de Kaatsheuvelse IJsbaan. De boswachters trakteren die dag tussen 11.00-15.00 uur alle kleine en grote wandelaars op een heerlijke kop warme chocomelk. Een proost op het nieuwe jaar! Dit is natuurlijk ook een uitgelezen kans om je natuurvragen over dit unieke stuifzandgebied aan ons te stellen. Dus: kom in beweging na alle rollades, gourmetschotels en oliebollen en trek je stevige stappers aan voor een heerlijke wandeling door de Loonse en Drunense Duinen. En geniet van de extra’s die deze dag tot een speciaal begin van 2024 maken. Want natuur maakt gezond én gelukkig!

Warm welkom: met de boswachters proosten op het nieuwe jaar met warme chocomelk

Loonse en Drunense Duinen

Natuurmonumenten heeft het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen al meer dan 100 in bescherming. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van Europa, waar de wind de ruimte moet behouden om zand te verplaatsen. Alleen dan behouden de typische dieren en planten van het stuifzand hun leefgebied en kunnen wij mensen ervan blijven genieten. De boswachters vertellen je er graag over.

Vraag het de boswachter!

Heb je vragen over de Loonse en Drunense Duinen? Grijp je kans! Onze vrijwillige boswachters staan tussen 11.00-15.00 uur te popelen om met je in gesprek te gaan.

Boswachters delen warme chocomelk uit om te proosten op het nieuwe jaar.

Traditie: boswachters delen warme chocomelk uit om te proosten op het nieuwe jaar. Foto uit 2023. Dit jaar staan we bij de Kaatsheuvelse IJsbaan.

Annette den Dulk
Annette den Dulk