Nieuws van de boswachter

Warm Welkom in Loonse en Drunense Duinen

22 december 2022 | Annette den Dulk

Zondag 8 januari wacht je een ‘warm welkom’ bij Bosch en Duin door de boswachters. De boswachters trakteren die dag alle kleine en grote wandelaars op een heerlijke kop warme chocomelk. Tussen 11.00-15.00 uur kun je je ook lekker opwarmen bij ons vuurtje. Dit is dit hét moment om al je natuurvragen over dit unieke struifzandgebied aan ons te stellen. Dus: kom in beweging na alle rollades, gourmetschotels en oliebollen, wandel over de stuifzandvlakte van de Loonse en Drunense Duinen en geniet van de extra’s die deze dag tot een speciaal begin van 2023 maken. Want natuur maakt gezond én gelukkig!

warm welkom

Loonse en Drunense Duinen

Natuurmonumenten heeft het natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen al meer dan 100 in bescherming. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van Europa, waar de wind de ruimte moet behouden om zand te verplaatsen. Alleen dan behouden de typische dieren en planten van het stuifzand hun leefgebied en kunnen wij mensen ervan blijven genieten. De boswachters vertellen je er graag over.

Vraag het de boswachter!

Heb je vragen over de Loonse en Drunense Duinen? Grijp je kans! Onze boswachters staan tussen 11.00-15.00 uur te popelen om met je in gesprek te gaan.

Annette den Dulk
Annette den Dulk
logo