Vrijwilliger snoeigroep routepaden

Houd je van wandelen? En van werk in de natuur? Dan is de snoeigroep routepaden wellicht iets voor je. Dit is gelijk een manier om alle wandelroutes en andere routepaden in de Loonse en Drunense Duinen en op Huis ter Heide te leren kennen. En om aan je conditie te werken!

Vrijwilligerswerk

Wat houdt de functie in?

Houd je van wandelen? En van werken in de natuur? Dan is de snoeigroep routepaden wellicht iets voor je. Dit is gelijk een manier om alle wandelroutes en andere routepaden in de Loonse en Drunense Duinen en op Huis ter Heide te leren kennen. En om aan je conditie te werken!

Wandelaars kunnen in de natuurgebieden Loonse en Drunense Duinen en Huis ter Heide gebruik maken van ruim 85 km aan wandelroutepaden. Van gemarkeerde (paaltjes-)routes tot de paden tussen de wandelknooppunten. Die paden worden druk belopen, we willen dat deze goed toegankelijk zijn. Dus laag overhangende takken, oprukkende bramen en brandnetels direct langs het pad moeten verwijderd worden. De ruiterroutes zullen af en toe ook meegenomen worden met het opsnoeien.

De werkzaamheden worden gedaan met licht handgereedschap: takkenschaar, stokzaag, jirizaag en heggenschaar (voor de brandnetels en bramen). Een vrijwillige groepscoördinator begeleidt de groep.

Wie komt de snoeigroep routepaden aanvullen? We kunnen nog ca. 4 nieuwe vrijwilligers gebruiken! 

Functienaam

Vrijwilliger snoeigroep routepaden

Tijdsbesteding

1 dagdeel per week, op woensdagochtend

Locatie

Loonse en Drunense Duinen en Huis ter Heide

Wie zoeken wij?

Mensen die:

  • graag samen in een groep buiten aan de slag gaan;
  • een normale lichamelijke conditie hebben;
  • de handen uit de mouwen willen steken;
  • graag in de natuur zijn;
  • de wandelaar een fijne wandeling willen bieden;
  • in de omgeving van de genoemde 2 natuurgebieden wonen. (Dit i.v.m. beperking van het autoverkeer en de geboden mogelijkheid voor reiskostenvergoeding.)

Speciale kennis, conditie en spierballen zijn niet vereist, die krijg je vanzelf! 

Wat bieden wij?

  • Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak.
  • Een vast contactpersoon en beschikking over benodigde voorzieningen bij het werk.
  • Een onkostenvergoeding voor vervoer.
  • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten. 

Informatie en sollicitatie

Op woensdag 21 augustus 2021 is een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde potentiële vrijwilligers. Aanvang: 9 uur. Locatie: de werkschuur van Natuurmonumenten aan de rand van Tilburg – natuurgebied Huis ter Heide. Laat met een mailtje even weten als je komt, dan ontvang je gelijk een routebeschrijving: [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo