Ga direct naar inhoud
Nieuws

November Wandelmaand Schiermonnikoog

13 oktober 2022 | Cynthia Borras

Met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Nationaal Park Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland. Het eiland heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand. Een maand vol bijzondere wandelingen & excursies, met en zonder gids, waarbij nauw wordt samengewerkt met Natuurmonumenten.

Strand Schiermonnikoog

1. Op pad met de boswachter

De gidsen van Nationaal Park Schiermonnikoog nemen je mee de natuur in. Samen ga je op zoek naar herfstvogels, bijzondere paddenstoelen, aanspoelsels langs de vloedlijn, sterrenbeelden, avondgeluiden. De boswachter neemt je mee door duinen, strand, kwelder en gaat ook nog bosbaden, ga je mee?

Paddenstoel excursie
Dorp Schiermonnikoog

2. Cultuurhistorisch wandelen

Tijdens de November Wandelmaand laten eilanders graag zien wat het dorp Schiermonnikoog zo bijzonder maakt. Ze nemen je mee op een reis door de tijd, langs kenmerkende plaatsen en gebouwen in en om het dorp Schiermonnikoog. Onderweg hoort u spannende verhalen over bijvoorbeeld het zeevarende bestaan van de eilanders. Tijdens de wandeling 'Ne kom yn' loop je zelfs door gebouwen die normaliter niet open staan voor bezoekers.

culinaire

3. Culinair wandelen

De culinaire wandeling voert je langs gezellige restaurants, kroegjes en bijzondere plekken op het eiland. Je loopt in eigen tempo een mooie wandelroute langs vijf sfeervolle locaties, waar je een smaakvol gerechtje en drankje geserveerd krijgt.

Profiteer van 'November wandelmaand' op Schiermonnikoog

4. Zelf op pad

Wandelen is de uitgelezen manier om te genieten van de pure, ruige, natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Op de website van Natuurmonumenten zijn er diverse wandelingen beschikbaar om alleen op pad te gaan of met het hele gezin. 

Cynthia Borras
Cynthia Borras