Ga direct naar inhoud
Nieuws

Project FREIIA

05 oktober 2023 | Marjolein van der Elburg

Schiermonnikoog doet mee aan Interreg project FREIIA. In dit project werken 5 landen samen op het vlak van duurzame innovaties op eilanden. De andere eilanden liggen in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Frankrijk.

Vuurtoren Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is de Nederlandse afvaardiging van eilanden in project FREIIA. In nauwe samenwerking met gemeente Schiermonnikoog zorgen we ervoor dat het project het eiland helpt om een stap dichterbij een circulaire economie te komen. Zo wordt gewerkt aan hergebruik van organische reststromen zoals maaiafval, het ontwerpen van duurzame souvenirs, het stimuleren van duurzame innovatie bij ondernemers en duurzaam watergebruik. Diverse hogescholen en universiteiten uit alle 5 landen maken onderdeel uit van het project. Zij gebruiken tal van methodieken en leiden studenten op. 

Afgelopen week was er een groep van 30 Noorse en Nederlandse studenten op Schiermonnikoog. Ze hebben ondernemers op het eiland geïnterviewd en inspiratie opgedaan voor het ontwerpen van souvenirs. Uiteraard stond een wadexcursie op het programma: een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten!

wad
Marjolein van der Elburg