Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Speelnatuur Schiermonnikoog

Kom mee naar de speelnatuur in de duinen van Schiermonnikoog? Lekker ravotten in het kreupelhout, stoeien in het zand en kruipen door de griezelgreppel van wilgenstruiken. Neem je ouders mee naar het Hazenweitje en de Berkenplas. Hier kun je de hele dag spelen, bouwen en zwemmen in de natuur.

Griezelgreppel Schiermonnikoog

Wens boom

In het speelbos kun je klimmen, rennen, rollen, maar we hebben ook een bijzondere wensboom. Kom eens kijken naar alle mooie kleuren en doe een wens voor jezelf of een ander.

Wens boom speelnatuur Schiermonnikoog

Kreukelkaart

Wil je niks missen? Neem dan een Kreukelkaart mee. Dan kun je alle speelplekken vinden én leuke opdrachten doen! Haal dan de Kreukelkaart bij de VVV, de Berkenplas of het bezoekerscentrum.

Kreukelkaart Schiermonnikoog

Kreukelkaart Schiermonnikoog

Waar is het?

De speelnatuur op Schiermonnikoog kun je vinden langs het Cornelis Visserpad, tussen speelbos het Hazenweitje (achter de camping) en de Berkenplas (aan de Prins Bernhardweg). 

Speelnatuur Schiermonnikoog

Speelnatuur Schiermonnikoog

Moe van het spelen?

Even geen zin om te spelen? Op het terras van de Berkenplas kun je heerlijk uitrusten en vertellen over je avonturen in de speelnatuur.

Berkenplas Schiermonnikoog
logo