Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kobbeduinen

Het fietspad stopt hier bij de Kobbeduinen. Klim omhoog en verbaas je over het prachtige uitzicht. Je ziet de Noordzee en de Waddenzee. daartussen ligt de kwelder. Hier mag je (buiten het broedseizoen) naar hartelust struinen en van de paden af. Wel opletten, want dit is één van de weinige plekken in Nederland waar je kunt verdwalen!

Baken Kobbeduinen

Het wilde Noorden van Nederland

De kwelder van Schiermonnikoog is vanaf de Kobbeduinen goed te overzien. Hier hebben regen, wind, zand en zee vrij spel tot het Noordlijkste puntje van Nederland. In de winter kan de kwelder volstromen met water, tijdens storm en vloed. Het is dan een onherbergzame plek, veel wilder wordt het niet. In het voorjaar broeden hier ontelbare vogels, onder andere de bekende lepelaar.

Lepelaar
Kobbeduinen Schiermonnikoog

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo