Ga direct naar inhoud
Nieuws

Eerste lammetje Veluwezoom geadopteerd

28 februari 2019 | Susanne Blommaert

Steun de Rhedense Schaapskudde en volg het voorbeeld van TV-presentatrice Rachel Rosier: zij adopteerde gistermiddag het eerste lammetje van 2019.

Herderin Cynthia en presentatrice Rachel

Je zou het niet zeggen gezien het zomerse weer, maar het wollige dier werd eerder deze maand in de sneeuw geboren! Het ooitje behoort tot de nieuwste generatie van de Rhedense Schaapskudde, een kudde Veluwse heideschapen die graast op de heide van Nationaal Park Veluwezoom. Rachel adopteerde het dier en gaf het de naam Jacoba-Sneeuwklokje. Dit gebeurde onder belangstelling van veel kinderen, die Rachel kennen van het Zapp-programma Checkpoint.

Belang schaapskudde

De boswachters van Nationaal Park Veluwezoom zijn blij met de Rhedense Schaapskudde. De dieren houden het landschap in het gebied open. De schapen grazen per dag zo’n 7 tot 8 uur op de heide. Alleen als ze lammetjes krijgen, zijn ze ook overdag bij de kooi. Nu, dus!

Lammetjes kijken

Wandel de groene wandelroute Schaapskooi-Veluwezoom en je kunt de moederdieren en het kleine spul in de weide bij de schaapskooi zien dartelen.

Download de wandelroute >

De kinderen konden niet wachten het lammetje te aaien

De kinderen konden niet wachten om het lammetje te aaien

Zelf adopteren?

Dat kan, graag zelfs! Door een lammetje te adopteren steun je de schaapskudde. 

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert