Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ruiterpaden Veluwezoom vernieuwd

30 augustus 2019 | Susanne Blommaert

Zin om paard te rijden in de natuur? Kom genieten van de meer dan 100 km aan ruiterpaden in Nationaal Park Veluwezoom. De paden zijn opgeknapt en beter gemarkeerd.

Paardrijden in het bos

Download de ruiter- en menkaart als pdf en zoom in voor meer detail >

Over de kaart

We doen ons best om de kaart zo nauwkeurig mogelijk met de situatie in het gebied overeen te laten komen. Toch kan het gebeuren dat er kleine verschillen ontstaan, hiervoor vragen we begrip. Volg altijd de aanwijzingen in het veld.

Horeca-tip

Even wat eten of drinken tijdens je buitenrit? Goed idee! Handig om te weten, is dat het ruiterpad naar De Carolinahoeve en Paviljoen De Posbank het laatste deel, vanaf de doorgaande route, heen en terug gaat over hetzelfde pad. Het is een soort 'afslag'.

Waarom is er gewerkt?

Nationaal Park Veluwezoom is een populair natuurgebied. Om de vele bezoekers ook in de toekomst te kunnen blijven ontvangen, werkt Natuurmonumenten voortdurend aan de verbetering van het stelsel van wegen en paden in het gebied. Het opknappen en beter markeren van de ruiter- en menpaden maakte deel uit het Wegen- en Padenproject (2017-2019). 

Bestel hier je ruiterpas

Om paard te rijden in Nationaal Park Veluwezoom is een ruiterpas verplicht. Deze pas is ook geldig in andere gebieden van Natuurmonumenten!

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert