Nieuws van de boswachter

Winterse omstandigheden op Veluwezoom: plan je wandeling

16 januari 2017 | Susanne Blommaert

Nationaal Park Veluwezoom ziet er prachtig uit onder de deken van sneeuw. Wil je komen wandelen, lees dan onze tips.

Winterse omstandigheden op Veluwezoom: plan je wandeling

De sneeuw zorgt voor mooie plaatjes, maar heeft ook gevolgen voor de toegankelijkheid van de wegen en paden in het gebied. Her en der zijn takken en boompjes bezweken onder het gewicht van de witte deken. De boswachters en vrijwilligers van Veluwezoom doen hun uiterste best om de wegen en paden in het gebied zo snel mogelijk weer optimaal doorgankelijk te krijgen. Wil je van de sneeuw komen genieten:


  • Kom per openbaar vervoer! Het station in Rheden en de bushalte langs de Arnhemsestraatweg liggen op 10 minuten lopen van het natuurgebied. Zie 9292.nlhttp://9292.nl/">9292.nl; voor de actuele dienstregeling.

  • Wil je per auto komen en wandelen op de Posbank, dan kun je parkeren bij P Lappendeken en P De Posbank, beide bereikbaar via het dorp De Steeg; of via P Bezoekerscentrum in Rheden (het bezoekerscentrum is op maandag gesloten, maar de parkeerplaats is toegankelijk). Behalve vanuit De Steeg zijn de wegen naar de Posbank niet toegankelijk.

  • Hou er rekening mee dat er op sommige paden grote takken of boompjes over het pad kunnen liggen door de sneeuw en vorst, en dat je daar soms omheen moet lopen.

  • Langlaufen in de wei bij het bezoekerscentrum kan zolang er voldoende sneeuw ligt; waarschijnlijk de hele week nog. Verhuur en instructie via Peter Oversteegen, geopend van dinsdag t/m zondag van 10-17 uur,http://veluweactief.nl/contact/">; info >

Info">http://www.rheden.nl/Inwoners/Meldingen_overlast_werkzaamheden/Gladheid… over gladheidsbestrijding en wegafsluitingen van de openbare wegen in Rheden >

placeholder

Sneeuw in Nationaal Park VeluwezoomFotograaf: Tineke VelthorstBron: Natuurmonumenten

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert
logo