Nieuws van de boswachter

Beleef de vaartocht volle rode maan in De Wieden

22 september 2015 | Natascha Hokke

Wil jij het natuurfenomeen van de roodgekleurde maan meemaken? Vaar op maandag 28 september mee tijdens een speciale vaartocht vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Beleef de vaartocht volle rode maan in De Wieden

De tocht begint om 19.00 uur en duurt 2,5 tot 3 uur. Deelname kost € 14,- voor leden van Natuurmonumenten en € 19,- voor niet-leden. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Meld je hier aan!

Bloedmaan

De volle maan op 28 september wordt zowel de lichtste als de donkerste maan van dit jaar. De maan is dan extra groot, maar ook vindt er een maansverduistering plaats, gevolgd door een roodkleurende maan. Tijdens de eclips zal de maan langzaam een rode kleur krijgen door de kromming van de zonnestralen rond de aarde. Zo’n rode maan wordt ook wel een bloedmaan genoemd. Een tocht vol sferen dus.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Wieden en De Weerribben vormen samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Natuurmonumenten beheert De Wieden en Staatsbosbeheer De Weerribben. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen.

placeholder

Fotograaf: Marianne Velsink

Boswachter op het Rotterdamse platteland
Natascha Hokke

Boswachter

logo